lördag 24 oktober 2009

Jag somnade en timma

och är nu lite yr och undrar hur mycket klockan är. Jag är saltsugen som alltid när jag har sovit en eftermiddagsstund och skulle ge precis hur mycket som helst för lite saltlakrits.

Kommer ni ihåg Salmiak? De där pyttesmå som låg i en ask och som man tog många av på en gång?
Eller Salta katten, åh vad goda de var då. Och Riff med lakritssmak, va, kommer ni ihåg?

Jag har en känsla av att man numera inte bemästrar konsten att göra gott saltlakritsgodis och rätta mig för bövelen om jag har fel.
Jag skulle verkligen, verkligen behöva lite tips!

Jag vill också höra vilket som var ert favoritgodis från den tiden man faktiskt pekade vid en disk och sa "en sån, två såna, en sån, fyra såna och två såna där. Tack det var bra så".

Det har ni väl i alla fall varit med om?

12 kommentarer:

  1. Hubba bubba, snusklubbor och flygande tefat...hur man nu kunde uppskatta att kalasa på lite syrligt papper, men men. Gott var det! :)

    Och inte att förglömma, den riktiga TipTopen..dvs, den med en riktig kula i mitten istället för en sådan liten snikversion de använder sig av nuförtiden!

    Kram
    Tinto

    SvaraRadera
  2. Riff minns jag. Shake smakar ungefär lika. Lakrisal är gräsligt men lakritsbalkar - mmm. Och piratpengar och salta fiskar och djungelvrål. Jag vet att du inte dricker, men fryst vodka - fryst tills den är som slush i konsistensen tillsammans med en salmiakbalk - to die for!

    Nu har jag läst Amelia - du är med ÖVERALLT - hurra för dig! Själv redigerar jag tills ögonen går i kors. Mon dieu, som en av mina hjältar sa (innan jag fick redigera bort det...)
    Kram

    SvaraRadera
  3. salta katten och salmiak som man satte fyra och ryar på handens ovansida och gick och slickade på.
    prickar och gräddkola var också ett par favoriter.
    Idag gillar jag turkisk peppar och salta fiskar samt piratpengar. Annars är jag en chokladmänniska - men får för magen skull bara äta mörk choklad och pga gillar jag inte maraboo längre. Men det finns många sorters choklad. Jag har också fått reda på ekorrens godis - ekologiskt och utan tillsatser av några slag. Gott godis :)

    Önskar en fin kväll
    kram Sanna

    SvaraRadera
  4. Tinto; I loved Tip Top...

    Simona, är din redaktör tuff mot dig?:)
    Djungelvrål är bra, och när det gäller sprit så gjode vi shots av fryst vodka och turkisk peppar, det blev man en väldig kul tjej av har jag för mig.
    Och på tal om press; kolla in Svd tisdag 3/11.

    Kram Åsa

    SvaraRadera
  5. Som missbrukare är man ju inte så värst kräsen, så bara det är salt lakrits är jag nöjd. Lakrisal, djungelvrål, häxvrål, salta sillar, salta bumlingar, turkisk peppar mmmmm, för att inte tala om de där nya dödskallarna som smakar hallon/lakrits... Oj vad sugen jag blev nu... Tur att vår affär har stängt vid det här laget...

    SvaraRadera
  6. Sanna; tack det samma.

    Kia; Åh de där dödskallarna är supergoda. Jag är rädd för smitta just nu och undviker lösgodis, finns de i påsar?

    SvaraRadera
  7. Och så tog man en fyrkantig salmiakbit, vätte den och satte fast den på en framtand och låtsades att man var tandlös!

    Här finns det mer av mina godis- och matminnen:

    http://majkorner.blogspot.com/2009/05/det-vi-at-da.html

    SvaraRadera
  8. Å salmiak! De där askarna som hade Brynäsfärgerna. Och jenkatuggummin.
    Tomtekulbbor...hallonkola...hockeypulver...Nostalgi!

    SvaraRadera
  9. Hej, har hittat din blogg för första gången- kul att hitta till nya, intressanta- fin!
    Åh, jag minns alla sorters lakrits du nämner. Salmiaken så goda, blir sugen nu! Ha en skön söndag! Anna-Karin, livetharochnu-akh

    SvaraRadera
  10. Maj; jag ska kolla in den:)

    Sus; we love Brynäs!

    Anna-Karin; varmt välkommen hit!

    SvaraRadera
  11. Har du testat Plopp Saltlakrits. Mmm, till kaffet... ;)

    SvaraRadera
  12. Anna; nej, tack för tipset!!

    Kram Åsa

    SvaraRadera