lördag 23 april 2011

På den andra sidan av Sverige,

där man alltid gör alla traditionella saker rätt, tänds det brasor ikväll.
Det där har man inte fattat här eftersom man fortfarande envisas med att sätta fyr på alla torra grenar på Valborgsmässoafton.
Trams.

För att få lite väskustfeeling äter vi räkor.
Frysta.
Färska är omöjliga i den här delen av landet.
Några ägg, lite lax och en sillbit på det så är den här påskaftonen så lik en riktig påskafton som den kan bli i en förort till Stockholm.

2 kommentarer:

  1. Påskefyr heter det i Sotenäs kommun medan man i Tanums säger påskeld. Klart det är det enda riktiga att elda stor brasa på påskafton ;D Idag har vi dessutom perfekt väder med näst intill vindstilla, sol (lite disigt). Vi åt lättare påskmat i går men idag ska vi äta fläskfilé för det har döttrarna beställt.
    Glad Påsk :D

    SvaraRadera