onsdag 21 september 2011

Någon gång vore det smarrigt

att äta något annat än stekt kött.

Senast jag åt kokt torsk med äggsås - eller för all del dillkött - var i början av 80-talet innan jag bestämde mig för att jag klarade allt själv.
Nu när matokunskapsskammens rodnad äntligen har lagt sig är det lätt att konstatera att det var ett dumt beslut; innan jag lämnade hemmet borde jag i alla fall ha lärt mig att koka äggen till såsen.
Det kan jag idag, trettio år senare.
Den vita såsen som de ska ligga i är värre. Jag tror att det är något med mjöl, smör och mjölk.

Möjligtvis kommer jag att träna på äggsås i helgen, och om jag köper torsken frusen kan jag ju läsa på paketet hur länge den ska koka.

Min son har aldrig ätit torsk.
Han äter omega 3 kapslar istället.

Är det inte förfärligt!?

7 kommentarer:

Fru Venus sa...

Om jag hade varit på jobb igår skulle jag ha lagat stekt torsk (ej frusen) med äggsås och pressad potatis. Om vi träffas nån gång ska vi ha en kort matlagningskurs ;-)

Margareta sa...

Åt just torsk med äggsås häromdagen - himmelskt gott; smör, lite mjöl, fiskbuljong och mjölk så att såsen blir lite simmig och inte för mjöltjock - gärna persilja i också på slutet. Njut!

Spader Madame sa...

Men hallå! Vi gjorde kolja igår, med äggsås. Linas matkasse. Fullständigt underbart. Och superenkelt. Kokbok?

Shamrock sa...

Alldeles förfärligt är det ;)

Åsa Hellberg sa...

Jag visste väl att det torskas runt om i landet!

Cecilie von der Ohe sa...

Jeg foretrekker fisk frem for kjøtt. Torsk i eggesaus høres godt ut. Det vil jeg gjerne smake.

Cecilie

Åsa Hellberg sa...

Cecilie; det åt jag mycket som barn. På den tiden var torsk billig fisk:)