onsdag 21 september 2011

Någon gång vore det smarrigt

att äta något annat än stekt kött.

Senast jag åt kokt torsk med äggsås - eller för all del dillkött - var i början av 80-talet innan jag bestämde mig för att jag klarade allt själv.
Nu när matokunskapsskammens rodnad äntligen har lagt sig är det lätt att konstatera att det var ett dumt beslut; innan jag lämnade hemmet borde jag i alla fall ha lärt mig att koka äggen till såsen.
Det kan jag idag, trettio år senare.
Den vita såsen som de ska ligga i är värre. Jag tror att det är något med mjöl, smör och mjölk.

Möjligtvis kommer jag att träna på äggsås i helgen, och om jag köper torsken frusen kan jag ju läsa på paketet hur länge den ska koka.

Min son har aldrig ätit torsk.
Han äter omega 3 kapslar istället.

Är det inte förfärligt!?

7 kommentarer:

  1. Om jag hade varit på jobb igår skulle jag ha lagat stekt torsk (ej frusen) med äggsås och pressad potatis. Om vi träffas nån gång ska vi ha en kort matlagningskurs ;-)

    SvaraRadera
  2. Åt just torsk med äggsås häromdagen - himmelskt gott; smör, lite mjöl, fiskbuljong och mjölk så att såsen blir lite simmig och inte för mjöltjock - gärna persilja i också på slutet. Njut!

    SvaraRadera
  3. Men hallå! Vi gjorde kolja igår, med äggsås. Linas matkasse. Fullständigt underbart. Och superenkelt. Kokbok?

    SvaraRadera
  4. Alldeles förfärligt är det ;)

    SvaraRadera
  5. Jag visste väl att det torskas runt om i landet!

    SvaraRadera
  6. Jeg foretrekker fisk frem for kjøtt. Torsk i eggesaus høres godt ut. Det vil jeg gjerne smake.

    Cecilie

    SvaraRadera
  7. Cecilie; det åt jag mycket som barn. På den tiden var torsk billig fisk:)

    SvaraRadera