fredag 20 januari 2012

Medan jag är på kliniken

kan väl du berätta vad som gör en bok bra.

14 kommentarer:

Anonym sa...

Oftast är första/största dragningen omslaget - för att jag över huvud taget ska titta åt en bok i affären/på bilbioteket - om det inte är en bok jag vet sedan tidigare att jag vill ha/läsa.
Annars:
något som griper tag om mig/mitt intresse och sedan måste det flyta på i texten. Det får inte vara för mycket detaljerat i beskrivningar om minljöer tex uten måste låta min fantisk få skapa lite också.
Ja ungefär så...
Ha en fin dag
kram Sanna

Snäckskalsdalen. sa...

Beror så vilken kategori boken hör hemma i. Men första intrycket, omslaget, HAR betydelse i alla fall för mig. Men sen blir det svårt, det är så mycket som spelar in, vilket humör jag som läsare befinner mig i......och det kan ju ingen författare anpassa sin bok efter. Bra svar, eller hur! Kram

Åsa Hellberg sa...

Tack Sanna, tack Snäckan.

Ebba Range sa...

Temat/ämnet - men det där skiftar med åldern förstås.

De senaste (många) åren har jag föredragit svenska författare och som allra helst placerat det mesta av intrigen i Sverige.

Sonja ligger alltså bra till för mig = Farsta!

Åsa Hellberg sa...

Ebba; då kommer du att få en överraskning:)

Anonym sa...

Omslaget som flera skrivit är ju det första man ser... inte för rörigt ska det vara, tycker jag.

Sen får det gärna finnas en kärlekshistoria med i storyn, även om det inte är den det handlar om. Det tycker jag gör en bra bok eller film!

Anonym sa...

Förtydligande: det får gärna finnas en kärlekshistoria,men den behöver inte vara huvudspåret i storyn, om du förstår hur jag menar!

Åsa Hellberg sa...

karina; jag förstår hur du menar.

Märta sa...

När jag stänger boken ska jag ha en historia att bära med mig vare sig den är rolig, sorglig, spännande eller blodig. Har jag lärt mig något eller fått en ny infallsvinkel på livet och levernet är jag extra nöjd.

Har inget behov av igenkännande med karaktärerna men jag vill bli lite förtjust i dem. Och så vill jag ha uppföljare!

Spader Madame sa...

Struntar i omslaget jag. Språket ska inte vara så torftigt, men ändå inte för pretantiöst. Jag gillar inte en massa miljöbekrivningar men överraska mig mycket gärna! Lurad Spader = mycket, mycket bra!

Anonym sa...

När har du deadline?

Åsa Hellberg sa...

Märta; tack, uppföljare låter bra:)

Spader; det där med språk är svårt, jag håller nog med dig.

Karina; i mitten av februari.

Anonym sa...

En sak till som jag glömde - texten får inte vara liten och plottrig - då tappar jag lusten helt. Har dyslexi - även om jag haft mycket hjälp och jobb med den under hela min uppväxt/skola tills nu (som hjälpt mig att bli bättre)så finns den kvar och plottrig liten text gör det jobbigt att hålla sär rader etc.
Ha en fin helg
kram Sanna

Åsa Hellberg sa...

Jag håller med dig, Sanna. Mest för att mina ögon inte gillar plotter:)