torsdag 29 mars 2012

Det är fullkomligt självklart

att jag håller på Camilla Läckberg i Let´s Dance som startar i morgon.

Just nu bloggar hon och alla andra deltagare, och det här inlägget får mig att minnas. Vi gick inte i skolan samtidigt eftersom hon är mycket yngre än jag, men lokalerna hon beskriver var desamma tolv år tidigare. I B-hallen har jag också dansat. Å minnen. Jag hade en randig pippi-tröja och var 12 år.
Ett ruskigt sympatiskt blogginlägg, vill jag gärna tillägga. Läs det.

Däremot undrar jag om Örjan Thorstensson kunde ha varit hennes danslärare, de är så vitt jag vet ungefär jämngamla? Å andra sidan var han en sådan där unge som tävlade i bugg redan i tredje klass, så man vet ju aldrig.

Anyway, heja Fjällbacka och Camilla!

6 kommentarer:

Gafflan sa...

Flashback här nu Åsa! Väldigt mycket. Örjan har lärt unga att dansa bugg o andra danser väldigt länge (dock inte mig)så även mina döttrar. Han flänger runt lite här och där. B-hallen är numera ombyggd till Ungdomens Hus (Fritidsgård/allaktivitetshus). Tänk vad man springit mellan centralkapprummet och cafeterian i B-hallen för att köpa godis eller Lillys (hon hade kiosken där när jag gick på högstadiet) hembakade wienerbröd. Spelat rundpingis eller nyttjat lilla balettsalen med trädgolv och spegelvägg vid någon danslektion på idrotten som Marianne Dismo ledde. Ojoj vilken nostalgitripp det blev! :D

Åsa Hellberg sa...

Ja, jag vet! Lillys dotter var väl Ingrid om jag inte kommer ihåg fel, hon hade väl en kiosk i Hedeskogen också, eller rör jag ihop det?

När jag jobbade på Hamburgsundsskolan var Örjan en av mina elever. Jag var 21:)
Han bor i Fjällbacka så jag har ju träffat honom på somrarna.

Gafflan sa...

Lilla hade kiosken i Hedeskogen också. Ingrid var mellanbarnet, hon hade en större syster som hette Britta och en lillebror som heter Stig. Han gick i klassen över mig. Ops! Helt plötsligt kommer jag ihåg en del namn. Tror t o m att pappa hette Gustav eller "Körve-Gustav". Dom hade även kiosken i Byggdegården vid biotillfällen. Du vet, det var ju paus när det skulle bytas filmrulle och då fanns tillfälle att köpa något. :D

Åsa Hellberg sa...

Ingrid och jag gick i parallellklass:) Lilla Stig kommer jag ihåg.
Jag hade för mig att det var någon från Grebbestad som hade kiosken i Bygdegården, kan hon ha hetat Monica? Det kan förstås ha varit senare.

Spader Madame sa...

I Järvastaden ser man aldrig på Let's Dance, men på Nya jobbet har man hintat om något slags tvång. ALLA ser på det här, säger man. Okej. Jag spelar bridge. Liksom. Har dock läst i Aftonblaskan på nätet att alla är superskraja för Läckberg. Hon tränar hela tiden . HELA tiden. En tävlingsmänniska alltså?

Åsa Hellberg sa...

Bridge utesluter inte Let´s Dance. Det skulle vara om du spelar på fredagkvällar förstås.