tisdag 15 november 2011

I dessa tider skulle det inte falla mig in

att slicka mig själv på fingrarna för att öppna en plastpåse till tomaterna på Konsum. Sådant gör bara amatörer som inte har förstått hur bakterier jobbar.
Tricket heter förstås handskar.
Av skinn.
Från och med nu och fram till senvåren kommer eder coach att bära sådana.
Detta - plus frekvent handtvätt  - kommer förhoppningsvis, om ingen dum jävel hostar mig rakt i ansiktet, att hålla mig på benen.

Ikväll ska jag vikariera på kliniken.
Någon där har låtit bli att göra som jag.

8 kommentarer:

Gafflan sa...

Jo handsktricket är mycket bra och massa sprit på det så kan det gå väldigt bra. Här på västkusten härjar både förkylningsinfluensa, maginfluensa och mykoplasmabakterier som om man har otur kan ge lunginflammation. Så jag försöker också undvika fingrar i ansiktet så långt det är möjligt. Ha en bra kväll på kliniken.
Kram

Anonym sa...

Handskar funkar bra, tvål och vatten också, handsprit i nödfall om det inte finns tillgång till tvål och vatten. Sedan har jag faktiskt tagit influensasprutan också..gardering kallas det för tror jag.

Shamrock sa...

jag tycker att du ska skaffa såna där kirurg(engångs)handskar. Då kommer folk att tro att du är en styckmördare som är ute och går

Snäckskalsdalen. sa...

Jag borde nog lära mig att se upp för bakterier lite grand, jag ser dom inte och då finns dom inte......men jag har köpt en liten flaska med handtvättarsprit i, får se om jag kan få in en rutin!
Agneta kram

Åsa Hellberg sa...

Gafflan; bra, inga fingrar i fejjan!

LiL; det låter som en bra gardering tycker jag.

Shamrock; hahahahaha.

Snäckan; ja för tusan, få in rutinen och använd handskar i butiken.

Joanna Björkqvist sa...

Håller med dig! Fy för alla läbbiga bakterier! Jag håller aldrig i ledstången (kan det heta så?) på rulltrappan heller. Där känns det som om det vimlar av bakterier och ingen rengör väl den...?

Susanne B sa...

Ja herregud. Tunnelbanan känns SÅDÄR i dessa tider. Sprit is da shit! :-)

Katarina sa...

För att inte tala om alla ställen där folk håller i sig i tunnelbanan... eww. eller dörrhandtaget till offentliga toaletter...