fredag 6 juli 2012

Man kan faktiskt

tro att Sanna Lundell och jag har pratat ihop oss, det har vi inte, vi är bara så där vansinnigt kloka på varsitt håll.
Min åsikt om barn och alkohol föddes långt innan jag själv slutade dricka helt och hållet. Jag tyckte att det var vettigt i samma ögonblick jag blev mamma.

God morgon.
Vad säger ni om att åka hit idag?
4 400 000 Euro.

8 kommentarer:

Robert W sa...

Det vore säkert kul att åka "hit" idag, men har du inte glömt någon länk eller så? :)

Åsa Hellberg sa...

Tack Robert!

Sus sa...

Jag bloggade just om det, men hade en annan vinkling på det hela =0)

Men jag håller helt med. Jag spottar inte i glaset som du vet, men då barnen var små var alkoholen obefintlig i min värld. Vem skulle köra om ngt hände?

Nu är dom stora och bor inte ens med mig. Men berusad med små barn. Aldrig.

Snäckskalsdalen. sa...

Läste just i nättidningen om Frk Lundell och alkoholen och hos Sus och vad säger man....
Och du, jag hänger med till stugan! Grrrrkkkkk.....

Anna sa...

Usch, nu skäms jag lite för jag dricker faktiskt ihop med mina barn ibland. Fast det är väl ganska ok nu när de är 26 o 23 år.

Skämt åsido. När de var små drack jag heller aldrig och när de kom upp i tonåren så var man nykter och idkade taxiverksamhet för de små livens skull. Däremot händer det nuförtiden att jag tar ett glas vin till maten då och då. För att jag tycker att det är gott och lite mysigt.

Men jag kan nog hålla med om att det blivit lite väl mycket drickande ibland för en del småbarnsföräldrar. Märkte det faktiskt häromkvällen när jag skulle försöka sova och det satt och festades ute på en altan hos en av grannarna och där både vuxna och barn var högljudda.

Nej, det är inte helt ok, det är det inte...

Åsa Hellberg sa...

Välkommen!

Åsa Hellberg sa...

Vuxna barn är något helt annat, förstås. Små barn förstår inte när vuxna förändras. För ATT vi förändras är självklart, och det är ju den effekten vi är ute efter. Annars kunde vi ju lika gärna dricka vatten.

Ninas skrivarlya sa...

Jag dricker ett glas vin till maten på helgen, och sedan kanske ett glas till när barnen lagt sig. Mer än så klarar jag faktiskt inte av, av hälsoskäl. Sedan tycker jag också att man inte ska hålla på och berusa sig inför barnen, särskilt inte de små. När barnen var mindre, drack jag knappt något alls för jag ville hålla mig skärpt ifall något hände.

Jag har också sett på ganska nära håll hur illa alkoholen kan skada, och glömmer aldrig våra grannars barn där jag bodde i Malmö. Föräldrarna var alkoholister och barnen var så tragiskt trasiga. Har undrat många gånger vad som blivit av dem ...