torsdag 20 september 2012

Min första och hittills enda

bokmässa var 2009.
Milde himmel vad mycket jag hade att vara nervös för.

  • Miniseminarium på EXAKT tjugo minuter. Jösses vad jag repeterade. Jag hade till och med ett manus. Inte för att jag inte visste vad jag skulle säga, utan för att jag skulle få med allt viktigt på EXAKT tjugo minuter. Det gick bra. Jag var klar på arton minuter och femtio sekunder.
  • Speakers´ lounge. Där trodde jag att alla litterärer skulle vara. Och att man skulle gå runt och skaka hand och presentera sitt verk. "Hej jag heter Åsa Hellberg. Min bok Casanovas Kvinna handlar om ..." Jag tränade på det också. Med min coach. För att det inte skulle vara så läskigt. I själva verket var loungen som vilket café som helst, men gratis för oss som höll föredrag. Ingen såg ens åt mitt håll.
  • Jag skulle känna mig ensam. Det gjorde jag inte. Min lillebror, hans fru och min brorsson kom. Simona kom och presenterade sig. Hon fotade och skickade bilderna till Skrivarmamma (Pernilla Alm) som la in dem i sin blogg. Tänk om jag visste då att vi skulle bli så goda vänner?

Bokmässan 2012. Lördag och söndag.
Jag är inte nervös för någonting. Min första mässa lärde mig massor.
Det ska bara bli oerhört roligt att få jobba i montern och att kanske få träffa läsare.

8 kommentarer:

Andra intryck sa...

Åh vad jag önskar att jag kunde vara där! Då hade jag definitivt gått fram och bett dig signera. Det får bli nästa år istället!

Kati sa...

Jag har aldrig varit där - ännu! Men jag skulle säkert vara MINST lika nervös. Huu.

Anneli sa...

Skönt att det känns lugnare i år. Då kan du bara njuta av upplevelsen istället. Jag kommer till bokmässan på lördag och måste såklart hitta dig där.

Joanna Björkqvist sa...

Vi måste hinna ses igen! Jag kommer mestadels att befinna mig i Egenutgivarnas monter A02:52, men vi MÅSTE ses igen!

Och jag berättar gärna att jag säkert varit på Bokmässan 25 gånger eller så. Lika ljuvligt varje gång, men i år är första gången som utställare!

Åsa Hellberg sa...

JA!

Åsa Hellberg sa...

Haha, det går över!

Åsa Hellberg sa...

Ja, vad roligt! Vi står i B-hallen, nära litteraturscenen tror jag.

Åsa Hellberg sa...

Det är klart vi ses, Joanna!