måndag 3 september 2012

Sonen har fått en remiss till en tandregleringsklinik.

Problemet är bara att han inte ens visste att han behövde tandställning. Eller att Folktandvården vill dra ut två tänder. Det är sådant man får reda på om man ringer runt lite.
Jag var inte med hos tandläkaren för en månad sedan. Nästa gång är jag det.8 kommentarer:

Shamrock sa...

Det låter bra att du följer med. De missar en hel del information de unga männen när de är hos sådana instanser...

Åsa Hellberg sa...

Men just tandställning är väl rätt svår att missa ändå?
De var helt förvirrade när jag ringde, så jag vet inte hur de tänker ...

Anneli sa...

Min äldsta son har redan dragit ut två tänder inför en tandreglering och det ser ut som om han ska dra ut två till i andra käken för att jämna ut. Själv är jag mycket fundersam, hur kan det vara bättre att dra ut fyra tänder. Vad händer egentligen i munnen sedan? Nu har han redan påbörjat regleringen och jag tror inte det är mycket att göra, men jag kan inte låta bli att undra om det verkligen är nödvändigt. Hoppas att du kan få klarhet i hur det ligger till för din son.

Åsa Hellberg sa...

Problemet är att min son har flera mjölktänder kvar (4 tror jag) trots att han är 18. Han har fått tid i slutet av september och då följer jag med.

Spader Madame sa...

Håller med Shamrock. Ibland verkar det som om ynge män har så kallad selektiv hörsel. Är inte helt säker på att det verkligen går över.

Kaxig Qvinna sa...

Min dotter hade samma problem, men jag sa ifrån ang utdragning av tänder och nu efter 2 år med med räls så har de två tänderna som skulle dras ur, lagt sig fint på plats - ibland har man tur och kan säga - Vad var det jag sa! Lycka till

Åsa Hellberg sa...

Men var det mjölktänder? Det är ju det som är problemet här. Troligtvis hade era ungar tappat alla sina redan i tolvårsåldern. Min son tappade sin första framtand när han var över åtta.

Kaxig Qvinna sa...

Nej, så klart, det var inte mjölktänder, därav min protest. Hoppas det löser sig till det bästa. Men My är nöjd nu men jobbigt dessa 2 år. KRAM