torsdag 31 januari 2013

Den här läsaren var inte så nöjd.

"Om jag hade varit 16 år och det hade handlat om flickor i samma ålder hade jag nog tyckt att den var underbar. Grundtanken med fyra väninnors starka vänskap där en av dem dör och efterlämnar ett stort arv efter sig, är helt fenomenal. Men boken bara travar floskler på varandra. Att tre mogna kvinnor ska vara så fullständigt usla på kärlek och relationer är inte trovärdigt på något vis. Om författaren nöjt sig med att beskriva EN av kvinnornas krångligheter i kärlekslivet hade det väl varit ok, men alla tre? Finns inte på kartan. Djup besvikelse!"

Och så kan det ju vara, att man inte gillar det man läser (eller lyssnar på i det här fallet) men det här  "Att tre mogna kvinnor ska vara så fullständigt usla på kärlek och relationer är inte trovärdigt på något vis" 
är faktiskt trovärdigt. Dessutom är de inte usla, de är rädda. Det är en helt annan femma.

13 kommentarer:

Shamrock sa...

Det är väl just den biten som är trovärdig. Det där arvet låter mer fantasifullt

Anonym sa...

Idag fick jag Bokspegeln från BB o på sidan 7 ett härligt uppslag om din första bok om Sonja! Jag tyckte mycket om både den o den andra, sträckläste o myste! (har sagt detta i ett annat inlägg) Lycka till!

mamman till Hanna Lans

Åsa Hellberg sa...

Hej Birgitta, ja, jag vet. Och till ett kanonpris!:)
Tack:)

Åsa Hellberg sa...

Exakt min åsikt:)

Hanna Lans sa...

Tänkte precis skvallra om Bokspegeln. ;)

Håller på och läser Sonjas Hemlighet nu och tycker nog ännu bättre om den! Jag tycker f.ö. precis som Shamrock, eller har jag en konstig vänskapskrets?

Åsa Hellberg sa...

Nej, den är alldeles normal och som min:)

Robert W sa...

Deras krångliga kärleksliv är ju faktiskt en betydelsefull poäng i böckerna, speciellt den första. Men alla kan ju inte gilla allt. Och med tanke på så mycket lovord du får, så kan det ju vara bra för din ödmjukhet med sådana kommentarer också :))

Anonym sa...

Jag tänkte som du sa - när jag läste att någon inte hade gillat din bok - att smaken är olika och mer än så är det inte. Men så mycket folk som har det trassligt med sitt kärleksliv runt omkring mig (oss?) så är det inte alls konstigt att det är tre väninnor som, har det krångligt men på lite olika sätt, hittat varandra.
Jag tycker hon verkar antingen aningslös eller i förnekelse.
Men det är min tanke om det hela.
Det kan ju vara så att hon och alla runt henne skulle vara i perfekta förhållanden och inte alls har några problem med relationer och kärlek (men "var på kartan" hittar man dem?)
Sanna

Anneli sa...

Jag tror inte att det är någon skillnad på hur man har det med kärlekslivet beroende på vilken ålder man än är. En del har större problem än andra, precis som i övriga livet. Rädslor har vi väl i alla åldrar.

Åsa Hellberg sa...

Haha, absolut. Du har förstås helt rätt. Men man få inte klanka på mina tjejer, då måste jag rycka in till deras (mitt) försvar!! :)

Åsa Hellberg sa...

Ja, var hittar man dem? :)

Åsa Hellberg sa...

Exakt!

Fru Venus sa...

Ibland blir jag trött, eller lite tröttare än vanligt. Relationer är ett litet helvete för många, och oftast beror det på rädsla som du skrev. Dessutom är boken/böckerna feel good och det är sällan verkligheten. Nej, låt oss drömma oss bort och hänga med till otroliga platser. Ha en skön lördag!