fredag 4 januari 2013

God morgon.

Idag måste jag verkligen röra mig ur soffan.

Sedan mycket länge, alltför länge skulle man kunna säga, är min bil fylld av sådant som ska till soptippen (inte soptippen utan den där centralen där man kan sortera allt, men jag kommer just nu inte ihåg vad en sådan heter).
Varje gång jag är där känner jag mig väldigt vuxen. Redig på något sätt. Lite "Här kommer jag och sorterar allt i rätt container."
Man nickar mot mannen som står och lastar av det det obehandlade träet, ler mot kvinnan som slänger kartonger och småpratar med den mamman som också skänker sopsäckar med kläder. "Tänk vad fort det går", säger hon och skakar på huvudet. Jag nickar och förstår precis.
Man tutar inte och beter sig på min soptipp utan väntar snällt på sin tur medan mannen med Forden tömmer släpet och kastar riset i containern.

Tja, det var väl mina planer den här fredagen.
Vad gör ni?

6 kommentarer:

Agneta sa...

Jag blundar för allt som borde åkas till återvinningsstationen. Istället ska jag återuppta SKRIVANDET igen. Nu jäklar får det vara slutpetat!

Singelmamman sa...

Åh, om jag inte var upptagen med lunch hos mamma med ljuvligaste tonåringarna, skulle jag raskt ha erbjudit mig att hänga på till Återvinningsstationen! Gillar det.

Åker du till Högdalen eller har ni någon närmare?

Åsa Hellberg sa...

Inte Högdalen, Örby/Enskede.

Åsa Hellberg sa...

Heja, kämpa Agneta!!

Annika Estassy Lovén sa...

Vår bil är också vår soptipp. I väntan på att vi ska orka åka till återvinningsstationen. Vi har dessutom två svarta sopsäckar med gran och gamla sommarblommor på balkongen. Ska stoppa dem i bilen ...

Andra intryck sa...

Jag har också slängt sopor, myst med bebis och fått lite skrivtid. En bra dag helt enkelt! Nu ska jag se vad du tipsar om att jag ska se på TV ikväll.