torsdag 7 mars 2013

Guten morgen.

Jag läste tyska på högstadiet och gymnasiet, men har glömt allt utom durch, für, gegen, ohne, um. Kommer ni ihåg?
Har ni fortsatt att träna på språken ni läste (utöver engelskan)? 
Och har någon av er pluggat det igen som vuxna?

Det är sådant jag funderar på medan jag letar efter en fin skrivstuga.

Det är dags att köra igång dagens redigeringsrunda.
Hurra!

4 kommentarer:

pia ahlberg sa...

..så det finns en fortsättnig på sonjas sista vilja, vad glad jag blir...läste sista sidorna i natt när jag vaknade vid 3-tiden , och somnade sedan om med ett löjligt smile i fejset...och en liten tår i ögat..
boken var verkligen bra, så ser fram mot att läsa fortsättningen. Tänk om man kunde komma på nåt bra att skriva om, då skulle jag också skriva en bok och ha en skrivstuga..härligt!!!

Hanna Lans sa...

Jag läste franska på högstadiet och gymnasiet, men hoppade på en tyskakurs som vuxen. Gills det? Jag tänker att när jag får några tusenlappar över (om typ 50 år ...?) så ska jag resa till Frankrike och gå en lång sommarkurs i franska.

Singelmamman sa...

Jag kommer ihåg: Hoffenlich sterben die Eisberen nicht aus. För det var den enda mening som en kille i min klass kunde säga. Har inte läst tyska sen gymnasiet. Men varit en hel del i Tyskland och Österrike på äldre dagar.

margareta börjesson sa...

Aus, ausser, bei, mit, nach, zeit, von, zu - vad jag nu ska med dem till! Gillar din blogg - läser sporadiskt, och blir glad varje gång! Som när sonen med flickvän fick ta över kattansvaret ...