tisdag 19 mars 2013

Lilla älsklingen har köpt en kostym till studenten.

Och häromdagen kom mössan.
Idag är första studentskiva. Hjältetema, och han ska ha sin nya kostym och vara Bond.

Vad gjorde ni när ni tog studenten?
Jag vet att familjen kom till Strömstad, men jag har inget minne av det. Inga alls. Är inte det märkligt?
Borde man inte komma ihåg när man sprang ut ur den där porten och sjöng om lyckliga dagar och friska slag?

Jag tror att jag var någon annanstans redan då. Iväg. Bort.
Lilla puttelandet Bohuslän var för litet för den här stjärnan. I ett år i alla fall. Sedan flyttade jag hem och slickade såren efter misslyckandet att bo själv i Göteborg ... DET kommer jag ihåg.

10 kommentarer:

Hanna Lans sa...

Jodå, jag kommer ihåg studenten. Men inte som något sprudlande glatt. Jag gillade inte alkohol och alla klasskamrater var dragna utom jag. När vi skulle sjunga på trappan tyckte några killar att det skulle vara jätteskoj att sjunga så falskt de bara kunde. Den där Wienervalsen man hade övat på, den kunde man inte dansa eftersom det var så galet trångt på dansgolvet. Fulla kompisar överallt som spydde eller fick för sig att bada i någon fontän med sina nya dyra kläder. Ungefär så.

Åsa Hellberg sa...

Det lät inte ett dugg kul!

Kati sa...

Jag gick inte på några studentskivor. Var något av en loner... :) Efter studenten flyttade jag av till annan ort för att gå en hästskötarkurs. Hästar var hela mitt liv på den tiden.

Knasterfaster sa...

Jag har också en son som tar studenten i år. Jag minns hur det var när jag tog studenten. Vi sprang ut till familjen som stod och väntade utanför skolan. Min brorsdotter gav mig vissna maskrosor. Sedan åkte jag och mina bästa klasskamrater i en kärra efter en traktor från skolan till en park. Där skingrades alla för vinden. Mösspåtagning hade vi cirka tre veckor innan avslutningen. Då samlades alla studenter på Lilla Torg och rektorn höll tal. Studentfesten (inga baler på den tiden) hade vi någon vecka innan vi gick ut. Jag hade vit knäkort bomullskjol och en turkos ärmlös blus på mig. Killen jag var hemligt förälskad i dansade hela kvällen med en av mina klasskamrater.

Åsa Hellberg sa...

En hästbok kanske? jag läste bara sådana när jag var nio-tio år.

Åsa Hellberg sa...

Du verkar ju i alla fall ha härliga minnen:)
Han du var förälskad i är troligtvis halt, lytt och dum i huvudet idag?

Kati sa...

Lustigt, du är inte den första att föreslå det. Och jag har faktiskt tänkt tanken ett par gånger... :) Tänk: en svensk "Ryttare"... :D (Jilly Cooper)

Anonym sa...

Jag har inget minne av någon studenten eller att jag hade tagit den skulle vara något att fira så när min dotter skulle ta studenten fick hon tala om för mig hur hon ville ha det och vad hon ville ha - så fixade jag...
Jag tror hon var nöjd och jag hoppas att det är ett fint minne för henne.
Utanför skolan, åka runt på ett flak, lunch hemma med lite släkt och vänner och sedan festerna de hade både före och samma dag som studentent.
DEt var roligt att få uppleva det genom henne.
Sanna

Anneli sa...

Jag känner igen mig, jag kommer visserligen ihåg när jag gick ut men mest för att jag kände frihetskänslan. Jag gick inte på festen efter, det lockade mig inte alls. Jag vet däremot inte vad jag gjorde istället.

Spader Madame sa...

Slutade skolan för att börja jobba med en månad kvar, så ingen student. (Jag fick naturligtvis slutbetyg, men lyckades tjata hål i huvudet på rektor Arnold Flood på Södra Latin så jag fick ledigt) Jag tycker det var stort när Äldste sonen tog studenten, grät floder och så flyttade vi.