lördag 2 mars 2013

Sov från halv tolv till halv sju utan att vakna.

Det har inte hänt på eeeevigheter.

Vaknade med lätt huvudvärk vilket nog har med min kost - nästa inga kolhydrater - att göra. En kost som inte hjälper ett dugg för vikten sedan tre veckor tillbaka och nu har jag googlat problemet som möjligtvis kan stavas mjölkprodukter (grädde), och att jag äter lite för stora portioner (till middag) och för lite fett i förhållande till protein.
Det gäller att fintona med det här sättet att äta.

Att jag håller fast vid Lchf är för att magen mår så oerhört bra.
Ingen svullen mage, inte ett enda knip (jag har emellanåt haft kallsvettiga sådana, där jag har varit övertygad om att jag har haft tarmvred, men flera toabesök som följd).
Nu har jag knappt ett kurr annat än vid hunger.

Det är bara de där sista tre-fyra kilona som jag längtar efter att bli av med.
Nya tag från och med i morgon.
Ikväll ska N och jag fira mitt nya bokkontrakt.9 kommentarer:

Robert W sa...

Skönt att du fick sova ut.
Om du har problem med magknip tycker jag definitivt att du ska prova laktosfria produkter. Valio har mängder av jättebra laktosfria alternativ. Min yngsta dotter grät varje frukost tills jag insåg att hon var laktosintolerant.

Agneta sa...

Skönt med en hel natts sömn! Det har inte jag haft idag, men räknar kallt med att få det i natt istället. Måste ju sova ju!

Kati sa...

Jaa, vad härligt med en god natts sömn. :) Jag vet inte vad mjölkprodukter har för inverkan på dieter, det enda jag har hört är att kalciumet i mjölk underlättar viktminskning, eller något sådant.

Åsa Hellberg sa...

Vi har använt laktosfritt i många år, jättebra! Magontet har mer att göra med alla kolhydrater jag proppat i mig. Min mage mår bättre utan dem.

Åsa Hellberg sa...

JA, superviktigt!

Åsa Hellberg sa...

Inte för mig då, som det verkar:)

Anonym sa...

Om man håller på med en kolhydratsdiet så är det för mycket kolhydrater i mjölkproduketer - grädde är det minst i.

Du kanske har problem med vitt socker - om du har låtit bli laktosfritt?
Sanna

Skrivarvisionären Ebba sa...

Äntligen fick du ta del av den välsignade sömnen.Väl unt!

Vad bra att LCHF funkar för dig, det gör det inte för mig. Min mage "dör" utan kolhydrater ... för mig är det ISO-dieten som gäller, dvs en 3:e-del protein, en 3:e-del fett och en 3:e-del kolhydrater.

Bara man hittar det som funkar så får vi alla vara glada!

Shamrock sa...

Du ska nog strunta i de kilona, om du gör det så kommer de att försvinna av sig själva. Det är bara för att du nu bryr dig som de jävlas och håller sig kvar