tisdag 2 juni 2009

Det närmar sig

Jag skulle kunna ägna denna dag åt att komma upp i mina 500 inlägg, jag har ju liksom inget annat för mig medan jag är kattvakt och isolerad i mitt vardagsrum.

Detta kommer dock inte att ske, eftersom jag inte är redo än.
En tävling av den dignitet jag ämnar skapa kräver planering och eftertänksamhet, inte hastverk bara för att min bloggimpuls är hög.

Jag har egentligen andra viktiga saker att fundera på, som talet till min lillebror med fru.
Gårdagkvällen ägnade jag åt tankar på detta, och när jag skrattade högt istället för att somna insåg jag att jag var något på spåret men att jag skulle spara idén i huvudet och ta fram den dagtid istället.

I morgon kommer det på pränt, dock inte här eftersom han är här och snokar.
Nu har jag världens bästa lillebror, men det innebär inte att han kommer att få enbart ett hyllningstal.
Som betydligt äldre syster har jag ett och annat att förmedla, trots att jag själv är väldigt ogift.

Jag kommer att tala om för dem hur de ska hantera sina problem, pensionsspara, vikten av äktenskaprådgivning, exempel på samtalstekniker och hur de ska ta hand om sin son så han får en god självkänsla.
Då jag är en förespråkare av tanke, känsla och kropp kan det också hända att de får göra en övning under bröllopsmiddagen. Jag kommer i så fall inte att gå alltför djupt, men en femton - tjugo minuter kommer vi nog att behöva för att hitta den närhet och sårbarhet som övningen syftar till.

Det kan också vara så att jag kommer att trycka på hur viktig utbildning är, att ingenting kommer gratis och att gästhuset bör hållas städat om jag vill komma på besök.

Jag tar, som ni förstår, mitt storasysteruppdrag på mycket stort allvar.

Inga kommentarer: