söndag 11 juli 2010

Norrköping hade 33,8 grader igår

och det ska tydligen bli ännu varmare idag.
Tjohooooooo...
Min kropp är inte van vid värmen och när jag vaknar på morgonen ser jag ut som om jag har fyllt mitt ansikte med botox och vatten.
Ögonen och munnen är ingen lek.

Jag har nackspärr och drog dessutom till någon sena i armen när jag hyvlade ost (?), alltså är jag är en rätt löjlig människa just nu.
Det troliga är att en kall dusch råder bot på det mesta.
Tro inte att jag för ett ögonblick har glömt den vintern som gick, fy satan vad jag frös.



Bild lånad av nara.allehanda.se

6 kommentarer:

Pixi sa...

Ja vissa längtar till vintern igen..hehe..visst lite för varmt är det dock och klart det tar tid att vänja sej..Hoppas du blir bra med en kall dusch!!=)

Åsa Hellberg sa...

Men det gör inte jag, tvärtom.
Jag står ut med värmen när jag tänker på motsatsen:)

faith sa...

Hej. Idag är det ännu varmare.Men det känns ju helt galet att klaga. Men jag gör det ändå. Nu är det FÖR varmt för mig i alla fall. Du undrar hur man kommer till Fåfängan. Jag klippte in vägbeskrivningen till dig här. Jag själv brukar ta kommunala färdmedel och gå från Slussen eller Londonviadukten. Lite lagom motion uppför trapporna. Men väl värt besväret. Lycka till!

FÅFÄNGAN LIGGER PÅ EN HÖJD MED TVÅ VÄGAR UPP
Den ena vägen är trappor och börjar vid Londonviadukten. Förmodligen väljer du denna om du promenerar eller åker kommunalt. Den andra vägen är Klockstapelsbacken. Det finns parkeringsplatser vid vägens början, sista biten upp till restaurangen går man - handikapplatser finns längst upp.



KOMMUNALT
Det går utmärkt att ta sig kommunalt till Fåfängan. Från Slussens bussterminal kan man ta vilken Värmdöbuss som helst eller buss 53. Kliv av vid Londonviadukten och ta trapporna upp. Restiden till Londonviadukten är 3 min från Slussen och ca 10 min från T-centralen. Använd reseplaneraren nedan för att ta dig till Fåfängan från din närmaste hållplats.

PROMENERA
En promenad är kanske det bästa alternativet. Från Slussen tar det ca 15 minuter att gå till Fåfängan längs med vattnet. Ta sen trapporna vid Londonviadukten.
BIL
Från Slussen kör du mot Värmdö. Precis innan Danvikstull (fällbron) sväng höger (Tegelviksgatan), sedan första vänster och vänster igen. Parkering finns innan sista biten upp. Handikapparkering finns uppe vid restaurangen.

SE KARTA och vägbeskrivning (flytta startpunkten på kartan dit du vill)

SE SATELLITBILD

Pennelina sa...

Idag lär vi få åska så kvavt som det är... var hett redan tidigt... tur att det finns fläktar och flugnät!

Kramar från mig :-D

Åsa Hellberg sa...

Tusen tack Faith!!

pennelina; hoppas att det var skönt:)

Kram åsa

Anonym sa...

Lika lycklig som jag var över snön och kylan i vintras är jag äver värmen och solen nu :)
Jag gillar alla årstiderna när de är som de ska vara.
Men när de flyter ihop och är nästan lika dana allihop blir jag ledsen :(
Men än så länge har vi en riktig sommar - så jag är glad.
kram Sanna