torsdag 1 juli 2010

Roliga timmen

Lina, 5 år, berättar för sin lekkamrat att hon fått en ny pappa.
- Jaså, vad heter han?
- Bosse Jansson.
- Han är bra. Honom hade vi förra året...

Det är många barn som får extra - eller kanske plus och plast - föräldrar nu förtiden. Egentligen är väl det rätt bra; ju fler vuxna desto bättre... om de förmår inkludera vill säga. Gör de inte det, och mamma eller pappa är upptaget tokkära i sin "nya", kan det bli ett utanförskap istället.

Bosse Jansson verkade ju i alla fall vara bra. Jag sätter en femma på att han vågade bry sig om.

6 kommentarer:

Kia sa...

Haha, snacka om recycling

Anonym sa...

Tråkigt att han inte kunde/fick/ville stanna där...
För barn behöver trygga vuxna som stannar kvar även om det är bättre att haft en en liten stund än inte alls.
kram Sanna

Anonym sa...

"rolig" historia, om något som är svårt.

Ousch, träffade en ont punkt där, eftersom jag snart ska meddela mina barn att dom förlorat en bonusvuxen till.. (inte första gången, men jag lär inte introducera några nya på ett bra, bra tag.) *SORG* "sinnesro att acceptera det jag inte kan förändra"..

/Lizzie

Åsa Hellberg sa...

Ja, sorglig historia förstås...

Anonym sa...

fast att leva i en familj som mår dåligt, är väl förstås värre. Men det finaste och skönaste är ju faktiskt ändå att mamma och pappa kan leva tillsammans och må bra. Blir så less ibland på samhällets överoptimistiska syn på "bonusfamiljer". Finns en hel del som är besvärligt med det, även om det förstås är bättre än en olycklig "kärnfamilj". Men jag hade hellre haft en sådan.

Är en lycka att dela sitt/sina gemensamma barns uppväxt tillsammans, och samtidigt ha en kärleksfull relation: men är svårt för många att få ihop den ekvationen i vårt samhälle idag. Tror ibland att vårt samhälle på nått vis är lite ur led..


(vissa livsval man önskar att man hade kunnat göra om; men vackert får leva med och lära sig av; så att man blir visare och fattar bättre beslut framöver.)

Kanske kan skratta åt den historien, om några år.. vet inte. Men inte just idag.


Kram och må gott smarta och fina du! (så tacksam för att du finns, skrev din bok och att du delger så mkt av det kloka du har)


/Lizzie

Anonym sa...

hade alltså hellre haft en LYCKLIG kärnfamilj, menar jag förstås! Såg att det såg lite skumt ut, och lät lite fel där.. *skratt*

/Lizzie