lördag 25 juli 2009

Bananflugor

Jaha, nu är det dags igen och de små liven har återtagit sin plats i mitt kök.

Flugorna gillar mig men kärleken är inte ett dugg besvarad, alltså kommer de att elimineras på ett eller annat sätt.

Jag har nu googlat på varelserna och fått tipset att blanda en skål med vatten, vinäger av något slag samt honung. Tillsätt en droppe diskmedel för att bryta ytsspänningen och vips har man sig en drunkningspool för dessa irriterande kryp.

Jag gör ett försök och återkommer med utfallet.

Vi skulle till Fåfängan (fint fik på hög höjd i Stockholm) och äta glass hade vi tänkt, men vi tog en tur till Nynäshamn istället.
Några upprörda gotlandspassagerare såg vi inte, däremot en rullskidtävling och en farbror som spelade tvärfläjt till inspelat komp.

Jag har också spelat tvärflöjt en gång i tiden, och påstod till fästmannen att det där farbrorn spelade hade jag klarat lika bra.
Det är sådant man kan hävda när man inte har ett instrument i handen och kan bevisa hur oerhört skicklig man är...35 år efter senaste flöjtandet som jag bestämt kommer ihåg var "Bohus bataljon".

På samma sätt hävdar jag också att jag kan spela gitarr, när det enda jag egentligen fortfarande behärskar är "Askungen" tvåstämmigt med en blockflöjt i varsin näsborre.

6 kommentarer:

Kia sa...

Nå, blev det några rökta räkor med aioli från Nynäs rökeri?

Ufos sa...

Jag kan tyvärr inte briljera med liknande musikaliska talanger. Till Nynäshamn ska jag åka på torsdag så då ska jag hålla utkik, kanske får jag se nåt sensationellt ;)

Anonym sa...

Jag fick en gång höra att de där små irriterande rackarna gärna lägger ägg i kökets avlopp. Spola hett hett vatten i avloppet. Kokande! Flera gånger om. Det är säkerligen inte fel med en skvätt ättika också.
Och så tänk på hur du slänger fruktrester. De heter inte bananflugor för inte!
Ha en skön söndag.

Åsa Hellberg sa...

Kia; inga rökta räkor:)
Ufot; det finns mängder med sensationer i Nynäs!
Ninna; det har jag försökt...ingenting biter. Grrr.
Idag blir det ättika och honung eftersom jag vet att de 3 som finns nu kommer att vara 43 innan dagen är över...

Sverker sa...

banan flugor= lika med att städa....

Åsa Hellberg sa...

Sverker; jag vet. Det finns inte en lockande fläck kvar nu...