torsdag 30 juli 2009

Nervpirr

I december skickade jag in mitt manus till Kalla Kulor efter att ha sett att de gärna tog emot "life stories", en kategori de i allra högsta grad har nått framgång med i sin utgivning av Caroline Engvalls fantastiska, hemska men så oerhört viktiga bok "14 år till salu".
En bok som har sålt närmare 90 000 i pocket nu.

Det var strax jul och jag förstod att det skulle ta ett tag innan förlaget skulle höra av sig, oavsett om de tyckte om min bok eller inte.
Slaviskt följde jag förläggarens egen blogg, klicka här, för att se om jag kunde utröna om han hade några manus under julkudden. Möjligheten fanns ju att han som alla andra tog ledigt från sitt arbete.

Men så, 30 december 14.08, fick jag ett mail där han bland annat skrev " därför skickar jag den - som ett av mycket, mycket få manus - vidare in i förlagsgänget för bedömning. "
Hur glad tror ni att jag blev på en skala?
Ingenting var klart, men jag blev så glad, så glad.

"Välj mig" som mitt manus hette, blev "Casanovas Kvinna" i händerna på förlaget 23 dagar senare. Händer som varsamt hanterade ämnet och som gav mig en redaktör som förstod känsligheten i det jag berättade om.

Jag är så glad och tacksam att det var just Kalla Kulor - med Hans-Olov Öberg i spetsen - som ville publicera min berättelse.

Snart smäller det hurrni!

6 kommentarer:

Simona sa...

Grattis!

Belyser också hur viktigt det är att man skickar sitt manus till rätt förlag.

Kul för din skull. Är grön, svart och lila av avund, men det är inte mer än rimligt med tanke på vilken jättegrej det är!

Kram
Simona

Åsa Hellberg sa...

Hej Simona. Jag tror att dessa färger klär dig alldeles utmärkt och att du dessutom använder dem på rätt sätt:)

Håller med (utan någon övrig erfarenhet) om att det är viktigt med att skicka manuset "rätt".

Kram Åsa

Unknown sa...

Tjohooo!!! Jah blev ju skitglad då Herr Ö bad mej skicka in resterande av mitt omöjliga manus. Så jag kan förstå din stora glädje. Du förtjänar detta och jag känner ingen avund, bara en enorm glädje! Kram på dej!

Åsa Hellberg sa...

Tusen tack Liz, jag vet att du är glad för min skull och det värmer!!

Kram Åsa

FRIDA sa...

Wow! Vilken drömhistoria. Hoppas att du kan behålla alla de positiva känslor som den kicken måste ha gett dig.

Jag ser fram emot boksläppet!

Kram Frida

Åsa Hellberg sa...

Frida. Jag håller hårt i känslan:)