lördag 25 april 2009

Hej

Hur har ni det i värmen?
Visst blir man godissugen? Eller är det kanske det glass, jordgubbar eller rabarberkompott man vill ha?
Något är det. Och det lutar åt det som inte är tillåtet i det här hemmet förrän sommarlovet inträder.

Jag säger inte att regler är till för att brytas, på sin höjd kan jag säga att en viss flexibilitet bör vara inbyggd i alla förordningar.
Som när vi skickar iväg svenskfödda barn till det vi kallar deras hemländer, för vi måste följa regelboken.
Eller när barn inte får gå tillsammans med sina dagiskompisar i skolan, för att deras skäl inte räknas när man måste följa regelboken.
Vissa Tsunamis kan också ställa till det. Ställa till det ordentligt dessutom.

Det händer att det görs undantag, och då förväntas klapp, klapp, klapp, klapp från publiken. För när man har blivit erkänd som ett undantag, då är man speciell minsann. Då har man tagits hänsyn till, och för det ska hänsynsgivaren berömmas.
Hurra skriker riksdagen, eller i alla fall oppositionspartierna som alltid verkar stå på folkets sida...när de är just i opposition, och så kan paragrafryttaren åtminstone räkna med en post som landshövding.
Eller i alla fall ambassadör. Det brukar vara den vanliga gången när man har gjort sitt som extremt hänsynsfull, och bara följt reglerna in i det längsta men nu faktiskt gjort ett undantag.

Jag hör ju vartåt det här lutar...och har gjort från den första raden.
Det blir glass idag.
Klapp, klapp...

2 kommentarer:

Cecilia Sahlström sa...

Jösses vilka underbara ungar! Både hon som skulle "kick his ass" annars skulle han göra motsvarigheten mot henne - slutsentensen..underbar... och den lille med "the evil look"...som skrattar gott! Glass passar väl utmärkt i det härliga solskenet! Jag önskar dig en fin lördagskväll! Cissi

Åsa Hellberg sa...

Hej Cissi, ja visst är är dom:)
Snacka om att killen vet vad som går hem.

Välkommen hit!