torsdag 28 maj 2009

Coach vs politiker

Jag har tagit beslutet om att använda bilen för transport till staden idag. Det fungerar finemang med tunnelbana och det är egentligen vansinne att använda något annat, men ibland är det ett måste med bil.

I Stockholm har vi den fina uppfinningen med biltullar. Det innebär att varje gång du åker in i -och ut ur - staden kostar de pengar.
Jag förstår varför det kostar att åka in i stan, där man vill minska på biltrafiken, men hur tänker man när det kostar lika mycket att åka ut?

Jaja, det är mycket jag inte begriper och skulle jag överbelasta min hjärna med allt jag inte kan göra något åt skulle den få brännskador.

Det vill jag inte.
Jag vill leva i fred med mig själv och andra, och då gäller acceptans av det som jag tycker är tokigheter men som jag inte kan göra något åt... om jag inte vill engagera mig i gatupolitiken.

Det vill jag inte. Jag vill prata med människor som själva vill göra en förändring, inte vara den som med maktmedel förändrar för andra.

4 kommentarer:

Robert W sa...

Det där har jag också funderat över. Jag och familjen var i Stockholm för några år sedan för att se Slottet, Gröna Lund osv. När vi åkte in i Kgl Hufvudstaden var det kväll, och därför kostade det ingenting. Sedan fick bilen stå vid hotellet hela veckan, eftersom jag tycker att det är en alltför stor utmaning att köra bil i Stockholm. När veckan var slut åkte vi hem, och då passerade vi zongränsen och blev skyldiga tio kronor.
Denna summa skulle betalas in på närmaste Pressbyråkiosk. Det finns dock ingen Pressbyråkiosk i Vålberg där vi bor, så jag fick åka in till Karlstad för att betala. Det blev en resa på 4 mil för att betala tio kronor, bara för att vi ska minska biltrafiken...

KarinaHC sa...

Politikerna skulle kanske behöva en coach för att förändra sig (och sina stolliga beslut);)

Unknown sa...

Varmt välkommen till norrbotten (eller betala tull).

Åsa Hellberg sa...

Robert; visst är det knasigt? Och än värre för er som kommer utifrån såklart.

Karian; Bra idé :)

Liz; Aldrig i livet.