tisdag 19 oktober 2010

Två av mina gamla flygvärdinnevänner

var på föreläsningen igår och tack och lov fyller en av dem år om sisådär en vecka vilket gör att vi snart ses igen.

Jag har haft turen och förmånen att ha några få, men fantastiska, vänner. De har lärt mig mer om människor och relationer än vad någon bok eller professionell människokännare någonsin har kunnat göra.
De har på så oändligt många sätt hjälpt mig att växa som människa.

Som 50 plusare är de häftigare än någonsin trots att en av dem påstod - samtidigt som hon himlade med ögonen - att närminnet inte längre är vad det en gång var.
Detta sagt av kvinnan som utan problem kan återberätta ett tre timmar långt samtal i detalj - och samtidigt leverera en knisvskarp analys av detsamma...

Den andra vännen, som kom i en knallröd kappa och med glittriga mörkbruna ögon, går sitt livs största kamp just nu när hon har fått ett återfall i sin bröstcancer med metastaser i skelettet.
Av de cellgifter hon får just nu syntes inte ett spår, inte heller av den dubbelsidiga lunginflammation som gjorde att hon fick skjuta upp sin behandling och kämpa för sitt liv under senare delen av våren.

Mina vänner har många egna kamper att hantera och de gör det med värdighet, humor och enorm respekt för det liv som de har fått att hantera.

Det är stort.
Oerhört stort.

6 kommentarer:

Agneta sa...

Låter som härliga vänner. Och de verkar ha en fantastisk vän i dig också.

Marie sa...

Ojoj va säger man om de. STORT.
Kram

nillas liv på pinnen sa...

Ja, stort är rätta ordet.

Tigris Predikantan sa...

Håller verkligen med i dina två sista meningar!
:)

Gafflan sa...

STORT, ett bra ord.

Åsa Hellberg sa...

Jag skulle nog till och med vilja säga störst:)