söndag 31 oktober 2010

Jag undrar om 80-tals takterna sitter i?

Då, för snart 25 år sedan, gjorde jag en helt del "statistroller" för Svt. En kompis brorsa jobbade som producent och jag fick hänga i en bar, åka skidor, dansa och vara flygärdinna i olika produktioner.
Nu har jag anmält mig till en statistförmedling eftersom jag faktiskt har lite tid att göra sådana tokerier igen. Någon gång - bara ibland - skulle det vara superkul och en stor kontrast till det jag håller på med till vardags.

En gång har jag varit på en casting, det var till en Timotej-reklamfilm.
Ni som är i min ålder kommer väl ihåg det schampot?
Jag fick en lång vit klänning på mig och så skulle jag stå på en gräsmatta och svänga med mitt blonda, inte särskilt långa, hår.
Det var oerhört obekvämt.
Bakom mig i kön stod de långa flickorna med sina blonda hårmanar, och jag tror att jag skakade på huvudet ett par gånger sedan fick det vara bra.

Jämför man sig med andra blir det liksom alltid till ens egen nackdel, och det gjorde jag på den tiden.
Det är oerhört mycket mer behagligt att duga som man är och inse att Timotej-reklam faktiskt passar andra mycket, mycket bättre.

5 kommentarer:

HOUSE of ADELA sa...

Aahh så kul grej, statistförmedling=) Undrar om det finns i de småländska skogarna...tror inte det!;D I alla fall satt mina 80-tals takter i igår on the dancefloor...=) Du minns väl Boney M Åsa??=)

Kram
Adela

Åsa Hellberg sa...

Jadå, man fick anmäla var man kunde "jobba" och det verkade vara över hela Sverige.

Japp, I love Boney M:)

Maj Korner sa...

Timotej var ett bra schampo, det luktade väldigt gott. Vita lite knubbiga plastflaskor med grön etikett.

Att vara statist är roligt, jag och min dotter var med i en teveserie som hette Radioskugga. Och i Lars Molins Potatishandlaren, men där syns vi inte ens.

Åsa Hellberg sa...

Maj; ja visst är det kul?

Agneta sa...

Jag minns Timotej. Det doftade gott.

Klokt det där sista!