lördag 7 december 2013

Åsas matblogg presenterar: Sannas LCHF- saffransplättar

Min goda vän Suzanna Dilber (klicka er direkt till hennes eminenta blogg) är en mångsidig kvinna. Inte nog med att hon skriver böcker och spelar teater, hon lagar också mat.

Häromdagen gav hon mig ett frukosttips. Jag tror att det kan bero på att hon tycker att min keso och avocado är lite småtrist.

Nåväl, jag testade inte plättarna till frukost utan istället åt vi dem ikväll. Man kan säga att jag bytte ut godiset som jag av någon anledning har längtat efter hela dagen. Förvisso toppade jag jag med en helt del blåbärssylt men ändå.

Till åtta plättar (man kan äta hur många som helst men om man skäms och bara är två så räcker det här.)
Fem ägg
1 dl keso
Ett par deciliter mandelmjöl
Ett halvt pkt saffran.
En hel del kardemumma.
Rör ihop alltihop på en gång (bara en sådan sak.)
Stek i smör på medelstark värme.

Jag stekte fyra åt gången och det gick snabbt som tusan.

Topping: Blåbärssylt och en skvätt grädde.
Sylten kan förstås bytas ut mot bär.
Inget vetemjöl, inget magont. Perfekt!




1 kommentar:

Anonym sa...

Hahaha! Jag är så himla nöjd med att du gillade dem!

(Och glad att jag räddade din mage från godiset. Man blir verkligen superpruttig av godis.)