måndag 2 december 2013

Dagens roligaste nyhet

är förstås att Simona och jag blir förlagskompisar.
Hurra!!!

Jag firade genom att åka till Ikea för soffspaning, och hade jag inte glömt att jag numera har en modern telefon man kan blogga från, hade jag kunnat skänkt er lite finfina bilder på julpynt. Eller en matta jag gillade. Jag gillar mattor som tusan, ända till Misse kräks på dem. Eller använder dem som klösbräda.
Över lag är jag en tygtyp.
Kuddar, gardiner, mattor ...
I min ungdom spikade jag upp en sänghimmel i taket i flickrummet. Jag har för mig att det inte var så populärt, men sådana där himlar har en särskild dragningskraft fortfarande. Kanske är det därför jag har med minst en i varje bok.
I Sara också.

I nya lägenheten kan det finnas anledning att rama in sängen, inte minst för att få lite mörker i det otroligt ljusa vardagsrummet som är mitt sovrum så länge sonen fortfarande bor hemma.
Han ska börja knuffas ut om ungefär ett år om han har någonstans att ta vägen. Då är han 20 och jag kan flytta in i ett EGET sovrum för första gången på lika länge.

Min Ikeaspaning gjorde mig övertygad om att det blir en sådan här vit soffa som jag ska skriva bok nummer sex i (femman som  jag skriver nu ska ju vara klar innan jag flyttar.) Bekväm som tusan!
Och kolla vad snyyyyyyygg den är bredvid mitt nya matbord. Tänk er massor med kuddar i beiga, bruna och guldiga toner.
Eftersom soffan kommer att stå i ett hörn framför fönster, kommer fönstertygerna att bestå att hissgardiner istället för mina älskade långa svepande, men det blir väldigt tjusigt tror jag.9 kommentarer:

HOUSE of ADELA sa...

Blir topp topp Åsa!
Sen vill vi se bilder med:)

Kram
Adela

Simona sa...

Tack Åsa!

Shamrock sa...

Kul med förlagskompis. Ikeaspaning kan vara kul och eget sovrum är skönt

Anneli sa...

Kul! Vilken snygg soffa, den blir ju utmärkt att skriva i.

tigerliljan sa...

Har äntligen fått tag på och läst 'Sonjas sista vilja'. Tack!

Åsa Hellberg sa...

Tigerlilja; vad kul. Tack själv:)

Hanna Lans sa...

Hoppsan, nu satte jag mig lite otippat och bölade på kontoret ... Alla dessa mammor som sätter sig själv i andra rummet framför sina barn. Helt naturligt. Men åh, vad jag ändå tycker att du är fin som har gjort det!

Åsa Hellberg sa...

Hanna; you and me:)

Kati sa...

Fiiint!