onsdag 10 februari 2010

Det händer i intervjuer

att det frågas efter favoriter bland filmer, böcker eller musik och jag förvånas varje gång över att de tillfrågade kan svara på de frågorna.
"Den förändrade mitt liv", säger en del och själv undrar jag vad de menar.
Jag har böcker, filmer och musik jag gillar, men inget som sticker ut på det där viset.

Tur då att alla mina bloggläsare vill lista sina favoriter i kommentarsfältet.
På det bara!

5 kommentarer:

Anneli Stålberg sa...

Tyvärr, inget intressant från mig eftersom jag tänker precis som du när jag hör och läser sådana frågor. Jag skulle knappt om mitt liv hängde på det kunna nämna EN film, bok eller låt som är extra betydelsefull i mitt liv. En hel lista däremot kan jag nog leverera för det finns så mycket som är bra.
Jag ska inte tråka ut dig med en sådan lång lista:)
Kram!

Anonym sa...

Jag säger det samma! Däremot vet jag en sak som Dr Phil sa för många år sedan (när han var hos Operah) som förändrade mycket inom mig:
"Ett nej är ett nej och ska inte behöva förklaras. Den är den som inte kan ta ett nej som det är som har ett problem - inte du".
För mig var det en stor vändning - som fått lära mig att jag inte får bry mig om mig själv. Jag hade alltid dåligt samvete om jag sa nej till någon men gjorde det ibland - oftast blev jag ifrågasatt och tvingades att förklara mig. Då var det också oftast lättare att backa och gå till mötes än att förklara men mig själv "under dörrmattan" som resultat - men utan dåligt samvete.
Numer kan jag säga nej utan dåligt samvete :)
Kram Sanna

Åsa Hellberg sa...

Tack, inga listor men väl kloka ord:)

Kram Åsa

Unknown sa...

Liz går mot strömmen (som vanligt).

Bok: My friend Leonard av James Frey. Jag läste den på engelska och fick en läsupplevelse utan dess like. Det är väl snart ett år sedan jag läste ut boken och jag tänker på den ofta. Den kanske inte tillförde mej någon andlig insikt, men den berörde mej på ett oförklarligt sätt.

Film: American History X, en film om att välja andra vägar trots starka övertygelser från tidigare. Att ta sej ur eländigheter och gå mot strömmen. Att möta människor man blundat för och istället skapa egna åsikter. Bra film. Men grym.

Musik: Lyssnade sällan och aldrig på musik förr. Musik störde. Jag blev lättretlig. Tills den dagen jag lyssnade på Ozzy Osbourne. Ozzy blev In Flames, Black Label Society, Judas Priest och alla andra stjärnor. Plötsligt fanns ett lugn i mej. Musiken gör mej till människa igen då jag är stressad eller irriterad.

Typ.

Åsa Hellberg sa...

Ha, vad skönt att jag fick igång dig lite Liz:)
Tusen tack.
Kram