måndag 8 februari 2010

Nä men

tror ni inte att solen tittar fram, studsar mot inglasningen och landar mitt i plytet där jag sitter i min älskade soffhörna.
Jag tar det som en signal på att det är dags att gå ut en stund innan eftermiddagens aktiviteter startar.

Hos Malou pratar man idag om mobbing.
Varje dag, i de flesta skolor, pågår dessa vedervärdiga övergrepp på barn som ända från dagis har fått lära sig att vända andra kinden till.
Man får inte slåss, säger fröken, när man vill försvara sig.

Så säger inte mamma coach. Hon säger inte "strunta i dem", hon säger slå tillbaka för bövelen!

6 kommentarer:

Anonym sa...

Ha, jag också... När barnen var små sa jag att jag som vuxen egentligen inte fick säga att de skulle slå tillbaks men att det var viktigt att stå upp för sig själv och sina synpunkter. Och se, två välartade ungdomar som står upp för sig själva och som tar parti för de mindre och "svagare" blev resultatet.

Jag tycker det är viktigt att lära barnen/ungdomarna att inte kränka andra och att inte använda andra för att framhäva sig själv. // A

Anonym sa...

Jag säger; en gång kan man vända andra kinden till - men tala om att man inte gillar det - sen måste man säga ifrån. Är det en smocka tillbaka så får det vara så.
Problemet är ju egentligen att barn i vårt samhälle inte behöver ta konsekvenserna av sitt handlande - oavsett om de mobbar eller stjäl.

Den tyste eller den som verkar osäker - lär sig att den ska hålla sig på plats i stället för den som trampar på den förstnämda.
Härlig dag
Sanna

Unknown sa...

hallå !
har egentligen inte med ämnet att göra.
Dammsuger och fixar, och i lurarna har jag troligtvis världens bästa melodi just nu.
Stucked in a moment (U2), vilket ni säkert redan vet.
Tag väl vara på er i Farsta eller i de värmländska skogarna.
Patrik
P.S det är egentligen den som blir mobbad som har de största problemen
med sig själv.

Anonym sa...

få man slå läkare också? (iofs slog hon mig inte, men hon var dum.. ) Annars håller jag med i princip. Jag fick lära mig det, trots allt en bra sak jag fick med mig, och jag slog tillbaka. Och ingen slog mig någonsin igen. (var 10 då) Fast dom kallade mig för knäppis istället. Men håller med dig i princip! (annars är jag för icke-våld..) Kram! /Lizzie

Åsa Hellberg sa...

Det är klart att jag också är för icke-våld, jag hoppas inte att det lät som om jag lär min unge slå hej vilt:)

Att försvara sig är dock självklart, vare sig man är 5 eller snart 48:)

Kram Åsa

Anonym sa...

eller 35? :-) Kanske var försvara mig jag gjorde.. Ja, jag blev förbannad och sa ifrån till läkaren, att jag tyckte att frågorna var irrelevanta och otroligt kränkande. Första gången någonsin jag vågat bli arg på en läkare. Är det tillfrisknande, eller bara dumt? Svårt att avgöra ibland.. Hon blev ju arg tillbaka. Fast jag slapp iaf svara på frågorna jag tyckte var oförskämda. God natt! /Lizzie