lördag 5 juni 2010

Tio timmars sömn

och jag är med i matchen igen.
Den här lördagen har ingen agenda utan får komma som den vill.

För några år sedan tog jag bilen in till stan just en marathonlördag och blev instängd i alla avspärrningar, det misstaget gör jag inte om.
Inte för att jag ska till stan idag vad jag vet, men tipset till er som ska är väl att kolla var ni parkerar...

Om två veckor är det ett annat stort arrangemang i stan som ni vet, och jag minns min besvikelse när kungen och drottningen gifte sig 1976.
Jag var 14 år och hyperromantisk.
När Silvia gled in i kyrkan utan minsta lilla fluff och volanger blev jag så besviken.
Vad var det hon hade på sig?
Hon var inte ett dugg prinsesslik, och dessutom var klänningen inte kritvit.

Några år senare, 1981, gifte sig Charles och Diana, och vad var det hon hade på sig? Bara lager av fluff och volanger, det såg förfärligt ut enligt den då 19-åriga, mer desillusionerade, Åsa.

Idag tycker jag att enkelheten i Silvias klänning är oerhört vacker.
Vad tycker ni?




6 kommentarer:

Sus sa...

Ja, jag är mer Silvia än Diana..

Anonym sa...

Ingen av klänningarna är riktigt vad jag skulle välja - men hade jag bara de två att väja av så vinner Silvias med hästlängder, då jag absolut inte gillar rychpych.
Vi har lite festligt i Uppsala i kväll så jag kanske tar mig ner till centrum.
Sanna

Cattis sa...

Har aldrig tänkt på det sättet, men håller nog med de andra om Silvias klänning. Men när Diana gifte sig tyckte jag hon var otroligt vacker.


kramkram

Anneli Stålberg sa...

Jag tycker fortfarande att Silvias klänning är lite för enkel. Lite mer tjusiga detaljer hade inte skadat. Dianas var redan då och är fortfarande alldeles för mycket fluff, tycker jag :)

Kram!

Kia sa...

När kungen och Silvia gifte sig var jag tio år och satt framför tvn för att titta på bröllopet. Kritvit i ansiktet av besvikelse över att det inte var jag som fick gifta mig med kungen, jag som alltid känt att jag varit som gjord för att vara prinsessa eller drottning

Nina sa...

Jag satt också limmad framför tv:n när kungen och Silvia gifte sig. Jag var tio år gammal och jag minns hur otroligt besviken jag blev på att hennes klänning var så vansinnigt o-drottninglik! Det tycker jag fortfarande att den var lite för enkel.
När Diana gifte sig tyckte jag att hennes klänning var en dröm och jag önskade att jag var hon! Vilket jag är glad för idag att jag inte är (eller var snarare).