fredag 6 maj 2011

Varje torsdag går det en dokumentär

på tv4 fakta om missbruk och det är inte en direkt upplyftande serie.

Man får följa en missbrukare fram till en intervention (ett ingripande från hela familjen tillsammans med en drogterapeut) där han eller hon erbjuds en 90-dagar lång behandling, och sedan får man i eftertexten berättat för sig hur det gick sedan.

I förra veckans avsnitt slängdes en 38-årig man ut från behandlingen eftersom han aldrig ville tillstå att han hade ett problem.
Bara ett kort tag efteråt dog han ensam hemma av en massiv blödning i halsen som till 100% var orsakad av hans alkoholmissbruk.

I gårdagens avsnitt var alkoholisten på behandling i fyra måndader och efter två fick vi se honom på behandlingshemmet där han äntligen kände sig glad och nöjd med sitt liv.
Han var tacksam för behandlingen och prisade sin fru som hade orkat så länge (utöver all annan skit var han inte speciellt snäll när han drack).
Åtta månader efter tog han ett återfall och hans fru  - som hade varit djupt medberoende - tog då deras gemensamma tvååriga dotter och lämnade honom.

Enligt eftertexten dricker han fortfarande.

4 kommentarer:

nillas liv på pinnen sa...

Fy fan vad sorgligt...=(

Margareta sa...

Ja, fy f-n vad sorgligt - jag tror på den formen av behandling, jag får den inte mot mitt spelmissbruk - och jag är glad att jag inte tittar på TV. Vill inte uppleva den sortens tragedier i rutan.

Åsa Hellberg sa...

Margareta; får du ingen behandling alls?

livia sa...

Ja det är sorgligt, samtidigt som det väcker en vrede i mig att dom kastar bort sina liv.

Tittar också på progrmmet och hoppas på att även sexmissbruket kommer med.
kram livia