onsdag 6 januari 2010

Jag gick helt emot gängse vanor

när jag idag inhandlade middagsmat för mer än en dag.
Jag är mer en A´la minute människa, och det ska bli intressant att se om jag kommer att tillaga kyckling eller fläskfilé idag.
I nuläget lutar det inte åt något håll alls, jag skulle hellre äta en kanelbulle, men det är möjligt att mathungern tar tag om ett par timmar.

Det var proppfullt i centrumgaraget, men som den rutinerade människa jag är så vet jag att närmast ingången finns det oftast en plats. Där står alla som kom först, och rent teoretiskt borde dessa också lämna före alla andra.
Mycket riktigt.
När jag kom inglidande lämnade en silverfärgad Volvo sin plats, och min lilla Ford parkerades snyggt och prydligt exakt vid ingången till centrumet.
Det som fortfarande letade plats längst bak, vid infarten, kände jag inga sympatier för; det är djungelns lag, taktik och parkeringsbegåvning som gäller dessa frostnupna dagar.

När jag dessutom valde rätt kö i kassan, så blev ju min vistelse i centrumet ganska kort, och jag kunde lämna min parkeringsplats till någon annan köpcentrumstaktiker.
Nöjd och glad kom jag hem och insåg att jag hade glömt Bregott - livsviktigt till frukost - och fann det bäst att göra det inköpet på Statoil.

Även en taktiker kan ju ha otur vid ett andra försök.

Inga kommentarer: