fredag 20 augusti 2010

Jag tror att det är dags


att prata om sjalar.
Jag har naturligtvis gått på detta plagg som de flesta andra, dock med mycket blandat resultat.
Flertalet gånger ser det ut som om mitt huvud bärs upp av sjalen snarare än något annat och jag förstår att det måste vara den nonchalanta knytningen som är hela grejen.
Jag kan inte knyta nonchalant.
Jag kan inte knyta alls.
Antingen ser det ut som om sjalen har tagit ett strupgrepp eller så flyter den runt så mycket att den till sist glider av och lägger sig på golvet, varvid den urringning - och medelåldershals - som jag har velat dölja istället frikostigt exponeras för omgivningen.
Jag är ledig idag och skulle därmed kunna träna på själva knytandet.
Har ni några tips tar jag tacksamt emot dem.
Så här kan jag inte ha det.

10 kommentarer:

Anneli Stålberg sa...

Tyvärr ingen hjälp från mig jag är också jättedålig på att få till en sjal snyggt. Jag gick ändå på kurs i sjalknytning på en kryssning i västindien jag lyckades inte ens då, men det var länge sedan nu :)
Kram!

Anonym sa...

Brukar vika den dubbel, lägga den över nacken, och så liksom trä dom två ena ändarna genom den öglan som bildats. *skratt* INTE så lätt att förklara.. Mina stora barn visade mig det.

men inte heller säker på att det alltid blir så bra. Beror på sjalen. Tycker också att det är svårt. Antar att det är ett vanligt problem. Om man slänger den sådär nonchalant runt halsen, som på nån av bilderna, så GLIDER den ju runt ett halvt varv å ner sen.. så det är ju.. antar man får rätta till, å rätta till..

Kram!

/Lizzie

Anonym sa...

just det, ett alternativ, och det verkar vara så dom gjort på ena bilden iaf; är att lägga den mot halsen, ta båda ändarna bakom nacken på varsin sida, och sedan ta fram dom på motsatta.. ÄSCH. Går ju inte alls att förklara! Men det sättet brukar leda till att det känns som om jag stryps till slut..

*skratt* Skönt att höra andra med samma "problem". Fast har jag inte större än så, så har jag ju iaf en riktigt, riktigt bra dag.

Kramen!


/Lizzie

Åsa Hellberg sa...

Anneli; vi hoppas på kommentarna här då:)

Lizzie; trick 1 funker inte med långa eller tunna sjalar., tro mig jag har provat:)

Anonym sa...

Jag såg en tuff tjej som hade knutit sin LV sjal runt höften, det såg så otroligt snyggt ut. Det skall jag försöka mig på... snibben vid ena höften alltså... :)

Kram
Maria

nillas liv på pinnen sa...

Som hon i mitten men med ytterligare en lös knut frampå bröstet. Så bär jag sjal.
Jag brukar lösa upp den när jag åker rulltrappa eftersom jag har en föreställning om att jag kommer strypas om den av någon anledning skulle fastna i nämnda rullis.

Åsa Hellberg sa...

Maria: Ah, höftsjal... måste det vara LV eller går det med vilket varumärke som helst för att vara snyggt?

Nilla; tack, det borde ju funka med de längre varianterna. Bra tänkt med rulltrapporna:)

Anonym sa...

Det måste nog vara en äkta LV sjal och helst av siden för att det skall vara snyggt... :)

Kram
Maria

Agneta sa...

Jag lyckas aldrig heller. Det blir antingen stort och klumpigt, eller mellanrum och väldigt skrynkligt. Alla andra verkar dock behärska tekniken till fullo...

Åsa Hellberg sa...

Stort och smått; jag tror att det krävs träning.