onsdag 30 september 2009

Marie S har läst Casanovas Kvinna

"Boken är personlig och väldigt öppen, ärligt kärleksfullt skriven.
Åsa berättar om hur det är att leva med någon som har ett missbruk, i detta fall ett sexmissbruk.Det finns en baksida på alla mynt och även hos oss kvinnor (och män) som väljer att stanna kvar och fortsätter att älska den som gör oss så illa.

Åsa berättar parallellt i boken mycket avskalat och utlämnade om sig själv och hur hennes livsväg och livsval gjort henne till den hon var i just den stunden hon mötte sin "Jonas", att det kanske finns det som gör att två sökande trasiga själar hittar varandra, att det möjligen inte är en tillfällighet att just dessa två möts.

Boken beskriver hur det kan vara i ett liv som medberoende till en missbrukare och i synnerhet en sexmissbrukare, med ett missbruk som gör att det involveras många andra (även för mig/dig som partner till sexmissbrukaren) okända människor i relationen och hur kärleken till personen, inte missbruket, kan leda till att du hela tiden släpper efter på dina personliga gränser.

Hur ett medberoende långsamt bygger upp ett fanatiskt kontrollbehov som till slut tar över hela livet, alla tankar, alla dagar.Jag blev väldigt tagen över många delar av boken och grät mig igenkännande igenom en del kapitel.

En stark kärlekshistoria, för störst av allt är kärleken !... det går inte att hjälpa någon som inte själv vill bli hjälpt, den enda jag kan hjälpa är mig själv..

Gud, ge mig sinnesro att acceptera det jag inte kan förändra.Mod att förändra det jag kan.Och förstånd att se skillnaden."

Tusen tack Marie.
Ni hittar hennes blogg om ni klickar HÄR.

Inga kommentarer: