söndag 6 september 2009

Söndag

och tvätt sitter ihop som jag och Gladiolus.
Min gympadojjor åkte med idag, och just nu varvas de runt i torktumlaren. Ni som inte har en tvättid på tre timmar (2 maskiner) ska skatta er lyckliga, själv står jag beredd i samma stund maskinen stannar för att ta ut det blöta och fylla den på nytt.
Dessutom gör sonens modeintresse att det är alldeles omöjligt att torktumla de väldigt fina tröjorna, utan de måste hängas in i torkrummet...som är fisvarmt.
Nu har jag hunnit tvätta varje söndag i tre år på dessa tre timmar, men det är baske mig på håret att jag hinner klart varje gång.

I mitt eget badrum får jag välja mellan att ha kattlådan eller en tvättmaskin, och det valet ter sig hyfsat självklart när:
1. Katten måste få kissa.
2. Jag måste hänga tvätten någonstans jag inte har.

Å andra sidan behöver jag inte tvätta för hand i en iskall bäck i Norrland så det kunde varit värre.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag gillar inte tvättstugan - men jag är glad för den ändå.
När jag bodde i "ett "arabland" för ett otaligt antal år sedan"
så fanns bara en tvättmaskin med en fjäder i botten som gjorde att tvätten gick runt runt.
När jag tyckte att den gått runt tillräckligt tog jag upp den för hand vred den och slängde ner den i en balja med vatten, sköljde,vred ur, slängde bort vattnet och fyllde på igen för ny ursköljning - under tiden som vatten fylldes på och även rann bort. Sedan var det till att hänga den tunga tvätten för torkning på takterassen.
Idag har de atomatiska tvättmaskiner där ner (de som har råd) men fortfarande är det hängning från balkonger eller på takterasser.
Det var nästan som att tvätta i en bäck - för sköjvattnet var alltid iskallt.
Bra med tvättstugor - även om jag inte heller är nöjd med allt och absolut inte torkrummet som aldrig hinner torka tvätten.
Lycka till i kväll
kram SAnna

Åsa Hellberg sa...

Ja, det var baske mig nära en bäck!

Nu är jag helt plötsligt glad och tacksam för min tvättstuga.
Tack Sanna!