söndag 16 augusti 2009

Kungsan i går kväll

Någon fick för sig att det var en bra idé att slänga in en tårgasbomb mitt i havet av ungdomar i går kväll, och vi kan väl säga att denna någon och jag inte är särskilt överens om kvalitén på den idén.

Eftersom jag stod en bit därifrån märkte inte jag dramatiken men sonen och hans kompis berättade, när vi träffades för att ta oss hem, att ett par av deras vänner hade varit i närheten och att en av dem hade fått gasen på sig.

Tårgas är inte farlig, men obehaglig, och det är lätt att drabbas av panik när det blir svårt att andas och ögonen svider.
Det är också lätt att komma ifrån varandra när något sådant sker, och igår var det helt omöjligt att ringa via Comviq; det abbonemang som de flesta ungar (i alla fall här) har.
Vad gör man då när man kommer ifrån varandra, eller vill ha tag på en förälder?

Jag hörde en polis säga till en vilsen ung tonåring att det är bra att ha en "akutplats" att träffas på om man kommer ifrån varandra, och det är klart att det är, men det hjälper ju inte när det redan är försent.

Nåväl, alla verkar ändå ha klarat sig bra och tack och lov var det var många poliser, fältassistenter och föräldrar på plats som kunde hjälpa till.

2 kommentarer:

Kia sa...

Nä, ingen lysande ide. Jag läste om det och hoppades att det gick bra för er.

Åsa Hellberg sa...

Hej Kia, vi klarade oss toppenbra tack!

Kram Åsa