måndag 26 april 2010

Tänka positivt

Ibland kopplas det ihop med coaching och ingenting kan väl egentligen vara mer fel.
Inte sjutton tänker man mer positivt för att man träffar en coach.

Däremot kan det hända att man lär känna sig själv lite bättre, ändrar beteenden som man inte gillar och hittar nya vägar att gå. Det kan vara positivt, men om man för den sakens skull lär sig "tänka" positivt tror jag inte.

Jag vet faktiskt inte heller om det är så positivt att alltid vara positiv, själv tycker jag att jag har förbisett mycket tack vare att jag aldrig har varit negativ.
Där varningstrianglarna har dinglat framför ögonen har jag bortsett från dem för det är ju inget kul att tänka på trista saker; "man måste ju vara positiv..."

Att alltid tänka negativt är naturligtvis precis lika illa, då duger ingenting och alla är förstås idioter. Det finns inga lösningar och oftast är problemet alla andras.

Tänka realistisk är väl kanske det allra bästa.
Det kan emellanåt gå åt helvete, men med ändrade beteenden kan det också gå väldigt bra.
Inte en tanke kommer att förändras om den inte är kopplad till ett nytt beteende.

Går vi ständigt in i samma vägg kommer inte våra tankar att göra oss glada, hur positiva de än är.

4 kommentarer:

Dr Molly sa...

jag håller med dig! Man kan inte gå runt jämt och leka att allt är bra. Däremot kan man ju va realistisk men ändå försöka se något gott i de erfarenheter man har varit med om och fokusera på det i efterhand istället för att bli bitter och se sig själv som ett offer för livets omständigheter...

Kramar

HOUSE of ADELA sa...

Helt sant! Att försöka vara realist är väl det bästa. Alltför positiv jämt gör nog som du just skriver, att man lurar sig själv lite, särskilt om varningssignalerna finns.

Kram till dig;)

Mia S sa...

Det enklaste är att följa magen, vad säger magen ? känns det bra där så är det för det mesta bra... så tror jag !

Vi behöver alla känslor och ska nog inte neka oss någon av dem, ja t.o.m lite självömkan kan vara bra ibland så länge man inte fastnar !

Kram..och vilken härlig dag dagen i dag är! ♥

Yogamamma sa...

För att kunna tänka positivt behöver vi omfamna det negativa. Tänker jag.