söndag 19 september 2010

Sonen var på fest

med 28 andra 16-åringar igår.
Han var en av två som var helt nyktra och hade klarat sig från "men kom igen nu för fan", vilket han själv säger inte spelar någon roll eftersom han struntar i vad andra tycker när det gäller det.

Kompisar som kräks och däckar kan ha en rätt avskräckande effekt, särskilt om man som nykter hjälper till att ta hand om dem.

7 kommentarer:

Agneta sa...

Heder åt sonen! Vad härligt att höra att han inte faller för kompistrycket.

Åsa Hellberg sa...

Han har det nog svårare när det gäller andra grejer, men i den här frågan är han trygg. Oerhört skönt.

Shamrock sa...

Jag är imponerad av honom. Det är bra att kunna stå emot

Sus sa...

Det är jobbigt att vara 16 år idag.. =(
Starkt gjort Sonen!

Åsa Hellberg sa...

Shamrock och Sus; ja, jag är glad för hans skull, det känns som om han är trygg i det.

faith sa...

Superbra gjort av honom. jag vet att jag hade inställningen att förr eller senare så kommer de ta sin första "fylla". Målet var dock att ju äldre de är desta bättre. Dottern har nog aldrig varit rejält berusad och är oerhört måttlig i sitt alkoholintag. Sonen var onykter första gången när han var 17 år och det var inte många som väntade så länge. Han är lite mer av festprisse idag. Men inte så att jag har någon anledning till oro. Och jag vet att de tyckte att det blev svårt att helt hålla sig från alkohol med stigande ålder. Det "förväntas" att man ska gilla att dricka alkohol. Så är det ju faktiskt bland oss vuxna också. Att tacka nej till alkohol betraktas ju som lite småskumt om man inte umgås med absolutister.
Kramar

Åsa Hellberg sa...

Faith; ja, visst är det konstigt. Som om det normala är att vara full?

Kram Åsa