fredag 9 oktober 2009

Anna har läst Casanovas Kvinna

"Läste mig igenom den ganska snabbt då Åsa skriver på ett både intressant och lättläst sätt. Hon berättar med sina egna ord, "sin story", om att vara medberoende.
I detta fallet handlar medberoendet om hennes kärlek till en notoriskt otrogen man och hur hon kämpat för deras relation så att hon nästan gått under själv. Men istället för att lämna honom väljer hon att kämpa ännu hårdare. De söker båda hjälp. Han för sitt sexmissbruk och hon för sitt medberoende.

Man/jag förundras över att hon orkar. Varför lämnar hon honom inte? Är kärleken så stark eller vad styr henne? Och naturligtvis bottnar det i något som går djupare. Längre tillbaka. Hon får hjälp att inse att hon måste arbeta med sig själv. Lära sig sätta gränser och bli medveten om vad som påverkat henne och hennes val i livet. Hur vill hon leva sitt liv? Först därefter kan de tillsammans försöka kämpa vidare. Och det gör dem verkligen. Kämpar. De håller ihop ännu...
Fast nu har Åsa lärt sig var hennes gränser går och kommit långt med sin självinsikt. Idag arbetar hon själv som coach och stöttar andra.

Starkt av Åsa att vilja dela med sig av sin historia. Jag kunde känna både sympati men också en hel del frustration när jag läste den. Det är ett intressant ämne som inte nödvändigtvis behöver handla om sexmissbruk utan även andra sorters missbruk. Men här lyfter istället Åsa fram dilemmat/problematiken med att vara den som står nära och är medborende. En väl läsvärd bok!"

Tusen tack Anna.

Ni hittar Annas blogg om ni klickar här

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jag får nog komplettera min beställning på adlibris.

Åsa Hellberg sa...

Ja gör det:)

Välkommen hit,
Åsa

Anonym sa...

Tack