onsdag 28 oktober 2009

Inlägg 998

Det finns en hel del nyheter som passerar mig som om de vore luft. Andra griper tag, och får mig att må dåligt, skratta eller emellanåt bli förbannad.

En nyhet som har visat sig ge rubriker var Herr Guillous samröre med KGB. Själv gäspade jag och tänkte "jaha, okej, jasså" och försökte hitta andra nyheter som gav mig mer av känslor men det visade sig att jag fick bläddra genom åtta sidor i min tidning för att hitta något annat.

Det här säger mer om mig - och hur världsfrånvänd jag emellanåt är - än vad det gör om min tidning som säkert har jobbat ett år för det här "scoopet" som engagerade väldigt många.

Jag bryr mig inte ett dyft om spioneri eller inte och det är ju inte klokt.
Rikets säkerhet står på spel - eller har i alla fall eventuellt gjort - och jag visslar som om ingenting viktigt har hänt.

Det är uppenbarligen så att en skärpning är på plats. Nästa gång en spionhistoria avslöjas ska jag läsa vartenda ord och känna mig engagerad i för eller emot.

Man kan ju trots allt säga att jag jag har en hel del erfarenhet av spioneri, om än på hemmaplan, och kan därmed förstå Jan Giullous upphetsning av att vara något på spåret.

Det är en adrenalinresa som ingenting annat kan mäta sig med.

3 kommentarer:

Mia S sa...

Rikets säkerhet..?? sånt fjanteri ! Vi har ju avvecklat rikets säkerhetstjänster (militären), finns ju inget att strida för eller hemligt kvar ?!
Riket är väl vi som bor i det... och var var makten vid Tsunamin t.e.x.. hemma och sussade.. eller var det i "fel säng" kanske ?
Suck suck...

Och två till sen blir det fest på den här bloggen !
Kramen♥

Åsa Hellberg sa...

Se där ja, lite upprörda känslor. Heja Marie, jag är alltför lite upprörd. Suck.

Japp, snart är det party!:)

Anonym sa...

Jag tänker så här; om man ska rusta ner för att vi inte ska ha något försvar pga att det inte finns några "faror" för Sverige - så spelar väl inte ett spioneri för X antal år sedan någon roll.
Dessutom gör det mig inte så förvånad att herr Guillo skulle ha gjort något sådant - även om jag ändå inte tror han vill Sverige ont.
Jag reagerar väldigt lite jag också - inte för att det inte engagerar utan mer för att jag inte gillar "sensationsjournalistiken"
- det är så sällan sakligt.
Jag gillar inte skvaller - och det är ofta den känslan man får från tidningar och ofta även tv:n.
Sanna