lördag 10 oktober 2009

Favoritdrycker

I vilken tidning man än slår upp så finns det tips på både drinkar och vin. Det är inte systembolaget eller alkoholleverantörerna som gör den reklamen, det gör tidningsredaktionerna alldeles själva.
Det finns många sätt att legitimera alkoholbruk, och detta är väl ett av dem antar jag.

Nåväl, jag avstår helt och dricker allra helst Gevalia och vatten. Just vatten är en särdeles favorit och ska serveras lagom kylt - absolut inte iskallt - allra helst i ett mycket stort dricksglas.
Det händer att jag blir sugen på Cola, speciellt om jag äter en stor köttbit, men oftast blir det mitt älskade vatten även då.

Kaffet måste vara exakt doserat för att passa mig, och till fyra koppar vatten tillsätter jag 3 1/2 strukna skopor med kaffepulver.
Perfekt!
Själva drickandet har jag också små regler runt; i mitt fall dricker jag det först när det har svalnat något så att jag i princip kan svepa hela koppen. Detta svepande upprepas tre gånger under loppet av en kvart varje morgon och sedan är jag nöjd resten av dagen.
Just nu är jag också nöjd, för röjandet börjar ge resultat.
Jag tycks faktiskt ha ett rätt snyggt vardagsrumsbord.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Min favoritdryck är också vatten. Och mycket vatten. Jag är inte absolutist men dricker inte mycket eller ofta. Kaffe vill jag ha någon gång under dagen - men absolut inte på morgonen - och helst i sällskap. Annars är det mjölk - och då som choklad - som gäller :)
Söta drycker - ovanligt....
Jag började med tvättstugan klockan 7 och har tagit en vilopaus på soffan en stund. Nu är det dags för damsugning, damning och golvtork.
Jag vill byta gardiner och putsa fönster men är för sent ute för höst så jag väntar till November och byter till julgardiner på en gång - ja det är bara mer juliga inga tomtar eller så.
Sanna

Marie sa...

Vatten ! Jag har lärt mig skillnad på vatten och vatten, jo det finns en sådan skillnad !
När jag är i mitt lufthål i skogen smakar vattnet vatten (kommer från egen källa)så gudomligt gott och sen kommer jag hem till huvudstadens vatten, renat bajsvatten och kemikalier rent ut sagt och det smakar där efter... märkligt och vad härlig naturen och naturligt är egentligen !
Ha en trevlig lördag..
Kram ♥

Unknown sa...

Jag doserar som följer i bryggaren; 4 koppar, fem mått. Hett som satan ska det vara. Mjölk och två suketter.

Helst ska det vara kokt kaffe, men p.g.a. tidsbrist kokar vi allt mer sällan. I stugan kokar vi alltid.

Vi har följande kaffe-apparaturer;

Kokpanna
Kaffebryggare
Bistrobryggare
Perkoloator
Don Pedro

Jag är kaffeberoende... som sagt.

Åsa Hellberg sa...

Marie, var du tvungen att säga det där om bajsvatten:)

Sanna; det är julkulor överallt nu, i alla fall på Ikea och Rusta.

Liz; bra där!

Robert W sa...

Jag har nyligen varit i Turkiet och representerat lite. Vi svenskar beställde ofta in en öl till maten. En ung kvinnlig guide frågade mig om vi svenskar alltid drack öl till maten. Då förstod jag hur det verkade. Därefter drack jag ayran till maten istället. Det är en blandning av yoghurt, vatten och lite salt. Det smakar bättre än det låter, speciellt till den ibland mycket kryddstarka turkiska maten.

Åsa Hellberg sa...

Robert; det låter väl som en kul dryck att prova:)