tisdag 24 november 2009

För att sätta extra press


på mig själv kan jag berätta att idag börjar jag träna igen.

Mitt mål är att få en fullt fungerande rygg; det vill säga att inte ha ont så fort jag står stilla i fem minuter och jag inbillar mig att träning är tricket för att lösa det.


Och nu till dagens fråga.

Tränar ni, och i så fall på vilket sätt?




11 kommentarer:

Cattis sa...

Hej Åsa, Jag ahr precis kommit igång med träningen igen och just nu joggar jag en gång i veckan med friskis och svettis + deras danspass minst en gång i veckan. Helt underbart att vara igång igen....Lycka till med din träning

Unknown sa...

Jag tränar på att skriva.

Unknown sa...

Ja, just. Jag tränar inte eftersom min kropp inte klarar av att träna just nu (enligt sjukgymnasten) tar akupunktur. Guds gåva till mänskligheten.

Åsa Hellberg sa...

Liz; händer det något i ryggen när du få akupunktur?

Åsa Hellberg sa...

Cattis; Heja!

Mia S sa...

Jag tränar... går på löpbandet, joggar på löpbandet, spinnar och ska bodypumpa... samt få ett eget träningsprogram på torsdag som bygger upp nacke och ryggmuskler..skönt att träna ! Ska dit strax.. Kram
:-)

Anonym sa...

Jag tränar 3 dagar/v - ibland fyra (men 4:e dagen väldigt lite 500-100m simning)
Jag har precis bytt träning på måndagar. Nu håller jag på med stepuparobic som avslutas med lite styrketräning - jättekul!
Tisdagar lite eller mer styrketräning (beroende på ork pga arbetet på jobbet innan)- och mycket stretchning (ca 3 kvart) för alla muskler. Fredagar trampmaskin samt styrketräning på maskiner.
Får jag ge dig ett råd så skulle jag säga: "gå till en naprapat och rätta till ryggen innan du tränar". Snea muskler blir starka snea muskler av träningen och då är ju problemet egentligen inte löst.
Det är skoj att träna och med variation så blir det roligare och kroppen tar till sig träningen mer.
Lycka till
Sanna

Åsa Hellberg sa...

Marie och Sanna, vad härligt det låter. Naprapat kanske vore en idé om träningen inte hjälper, den brukar göra det men kanske inte denna gång.
Ska kolla, tack Sanna.

Unknown sa...

Jag blir bar av akupunktur. Får nålar i händerna, huvudet, skuldrorna och intill ryggraden.

Agneta sa...

Ja, vi har våra olika beroenden, för min del är det att vara "träningsnarkoman", jag blir alldeles förstörd om jag inte får/kan träna minst varannan dag. Klättrar på väggarna om jag missar en träning som jag tänkt gå på. Så jag förstår ibland "vissa" med andra beroenden!

Åsa Hellberg sa...

Agneta; du kanske skulle prova att klättra på väggarna en vecka?:)