torsdag 25 november 2010

Sinnesrobönen för medberoende

Jag hittade den när jag återförde prylarna till sina respektive lådor:

Gud
ge mig sinnesro att acceptera de människor jag inte kan förändra.
Mod att förändra
de människor jag kan
och förstånd att inse
att den människan är
jag.

9 kommentarer:

Pennelina sa...

Den va go!

Kramar <3

Anonym sa...

Den känns på djupet!
kram Sanna

Åsa sa...

Amen

Fru Venus sa...

Fint!
Jag har köpt Casanovas kvinna nu och började läsa igår - jävlar i havet vilket bra flyt du har iden!! Ser verkligen fram emot att få fortsätta läsa ikväll! :-)

Ninas skrivarlya sa...

Ja den är så bra. Så sann!

Cattis sa...

Den var bra, härligt att läsa direkt på morgonen. Tack <3

kramkram <3

Anonym sa...

:-D Ja, den var klokren! När jag bad sinnesrobönen för många, många år sedan, innan jag ens visste vad tolvstegsprogrammet egentligen är, så bad jag ungefär så här:

Gud ge mig sinnesro att acceptera det jag inte kan förändra(MIG; hade ju försökt allt,t yckte jag, så jag tyckte jag var ett hopplöst fall)

mod att förändra det jag kan(HAN, henne, dom, samhället osv.. för det är ju DOM som får mig att må dåligt, om dom bara ändrade på sig, så skulle jag må bra)

och det där med förstånd, det förstod jag inte riktigt... tyckte ju att jag var så smart, å ansträngde min skalle så mkt, men det blev ju ändå inte bättre..


Hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahhahaha!!! I efterhand är det otroligt roligt!! Men då var det förstås inte ett dugg roligt.


Tur att förståndet KAN komma tillbaka. (Eller komma, när man nu aldrig haft något egentligen, uppvuxen i en svårt dysfunktionell familj som jag är.)


Tack för skrattet! Ha en fin helg! Kram!


/Lizzie

Åsa Hellberg sa...

Fru Venus; tack!

Alla andra; den vet var den tar:)

Tobbe sa...

Denna bön har räddat mig många gånger!! Fantastisk bön som innehåller allt man behöver veta för att klara livets svåra val Kram