torsdag 19 november 2009

Hur har du det med ditt kapitalkonto?

Nu pratar jag förstås inte om pengar utan det känslomässiga kapital du kan göra en insättning av varje gång du klarar något nytt som du innerst inne kanske har fruktat.

För att hitta den rätta valören, som oftast är betydligt högre än vi tror, måste vi ibland se vad vi verkligen har klarat av.
Det är ett oerhört stort grundkapital att lägga inom oss när vi har klarat det vi är som allra mest rädda för; att bli svikna, bedragna och sårade .
Det vi innan sa att vi aldrig skulle klara har vi faktiskt klarat av.
Vi gick inte under. Det kanske var nära, men vi gick inte under.

Använd det.
Lägg det inom dig och känn var det ligger.
Låt erfarenheten av att klara av det allra värsta bli en av dina största tillgångar, din bas, när du sedan möter annat som du kanske är rädd för.

Jag klarar det inte en gång till säger kanske du.
Jo, säger jag. Det gör du.
Du bär din erfarenthet av hur du klarade av det förra gången inom dig. Du klarar dig om det allra värsta skulle hända igen.

Lita på dig själv och den erfarenthet du nu har.
Var rädd om den, och titta på den ibland.
Minns hur det var men känn hur det är nu.

Och för dig som just har kommit på otroheten; du kommer att klara dig. Vi är många som har gått före, häng på oss. Fråga oss och be oss om hjälp.
Du behöver inte göra som vi eftersom vi alla har olika vägar att vandra, men lyssna när vi säger att du kommer att klara dig.
Hur det än bli så blir det bra.

2 kommentarer:

Faith sa...

Ja det är så skönt att veta att jag kommer klara av det.Jag kommer inte dö eller förintas eftersom andra klarat av det tidigare så kommer jag också att klara av det. Kloka ord! Varma ord!Kram till dig och hoppas du får en fin helg!

Åsa Hellberg sa...

Kram till dig också Faith!