Visst är det gott?
Har ni sett hur stora vitkålshuvuden är?
Hur fasiken ska man ensam kunna få i sig ett helt sådant?
Det bär mig totalt emot att köpa ett helt när jag snarare gör av med en åttondel innan det blir dåligt.
Dessutom är det tungt.
Istället för att byta affär struntar jag i kålen.
Jag kan kanske tänka om där, KONSUM.
10 kommentarer:
Vad gör du med kålen? Äter den som den är eller tillagas den på något vis?
Love it. Sommarkål framförallt. :-)
Gör en coleslaw vetja, då går det åt i ett nafs.
Strimla vitkålen och en röd lök, blanda ihop med en burk creme fraiche, 1/2 dl majonnäs och en tesked fransk senap, salta och peppra och låt det stå och dra ett tag. Man får röra om ett tag så det blir cr. fraiche överallt, sen kan man röra om lite då och då medan det står och drar. Gott bara som det är eller till en köttbit t.ex.
Colour; äter den rå. Supergott.
Alexandra; sommarkål har jag aldrig provat.
Kia; jag är ingen coleslaw-fan, men tack för recept till de som är.
Kanske du skulle ta och rulla några kåldolmar av de blad som är i början så kan du äta resten av kålen i mitten? Det är i alla fall mitten som är godast (tycker jag).
Dolmar går ju att frysa också om det blir någon över - eller enklare variant kålpudding? :)
kram Sanna
Kanske du skulle ta och rulla några kåldolmar av de blad som är i början så kan du äta resten av kålen i mitten? Det är i alla fall mitten som är godast (tycker jag).
Dolmar går ju att frysa också om det blir någon över - eller enklare variant kålpudding? :)
kram Sanna
Sanna; kåldolmar är gott, gjorda av någon annan:)
Man kan be ansvarig för frukt&grönt att halvera den...tror jag.
Pizza-sallad är gott eller riven med riven morot eller blanda med grönsallad tomat gurka , mums med kål !
Men fråga i affären om de vill dela det. De brukar gå med på det =)
Jag ÄLSKAR kålpudding. Man kan göra en hel långpanna och frysa in, till det går det åt mycket vitkål, minst ett sort huvud.
Skicka en kommentar