torsdag 11 oktober 2012

Och vi säger grattis till ...

Mo Yan.

Vi känner inte varandra, du och jag. Det troliga är att vi heller inte har läst varandra böcker, men du ska inte bli ledsen för det, för den ende Nobelpristagare som jag har läst något av är fjolårets.

Peter Englund säger att du är en bonnpojke som fick lämna skolan i tolvårsåldern, och då kan man ju fråga sig om du har samma bildningskomplex som jag. Jag menar, vi kan ju ha beröringspunkter trots att du skriver fint och jag ... något annat.
Och det där med bonderiet känner jag ju också till, även om jag slapp att jobba utan istället tjatade om en häst som jag aldrig fick eftersom det efter ett tag på bondgården verkade som jag var mer intresserad av pojkar och fester än hästskötsel.

När du nu kommer till Stockholm i november så hoppas jag att du får en riktigt trevlig bordsdam som kan konversera på ditt språk, eftersom du enbart talar det. Allt annat vore taskigt, tycker jag.

Tjing tjong och stort grattis!

6 kommentarer:

Gafflan sa...

Ja. Tjing Tjong Kines, hoppa och fes. Skoja bara! Grattis säger vi till Mo Yan och hälsar honom välkommen till Stockholm. :D

Fru Venus sa...

Tror han skulle älska dina rader :-D

Spader Madame sa...

Yo, man!

Shamrock sa...

Tjingeling kanske han kan förstå

Robert W sa...

Men Åsa, inte kan väl fjolårets nobelpristagare (Tranströmer) vara den ende du har läst. Nog måste du väl ha läst något av Selma Lagerlöf? Eller är det bara för att jag är värmlänning som jag tar för givet att alla har läst åtminstone någon av hennes böcker?

Åsa Hellberg sa...

Nej, ingen Selma. Om jag inte blev tvingad i skolan, men i så fall gjorde hon inget bestående minne ...