torsdag 9 september 2010

Jag tror att min nya bok

kan bli riktigt bra, när den blir skriven vill säga.
Omet är borta, nu handlar det helt och hållet om när... och för all del hur.
I morgon är jag ledig och har därmed tid, vilket väl är det som oftast saknas. Jag har försökt med en timma här och där, men det blir för splittrat.
Hellre fem timmar på raken en gång i veckan.

Berätta, hur gör ni och hur lång tid har det tagit er att få ihop ert (oredigerade) manus?

11 kommentarer:

Anonym sa...

Oj oj oj jag tror inte du vill veta :) Nej allvarligt talat. Jag skriver första utkastet snabbt, för att se hur själva storyn formar sig. Sen börjar det stora jobbet; att skriva om, skriva till och ta bort. Och att utveckla miljöer, intriger och karaktärer... det brukar ta mig en evighet. Som sagt. Det är ett kaos, som efter mycket arbete nu blivit en sammanhållen historia!
/K

Anneli Stålberg sa...

Inte lätt alls. Fyra barn mellan fyra och tretton är ingen drömsits alls vad gäller författande. Jag hade turen att vara på Mallorca i ett år. Där hittade jag både tid och inspiration.
Kram!

Lillis goes Odd sa...

Skriva? "Hinner" inte ens skriva dagbok men när författar drömma djupt innom mig :-)
Nu ligger Din bok äntligen på bordet och bara skriker -Läs mig! Så det ska jag börja med så fort alla mina mini vargar blivit utfodrade, ja, barnen alltså.
Ha det gott :-)

Åsa Hellberg sa...

Karina; det verkar som vi alla har olika sätt att jobba på, eller hur?

Anneli; jag tycker att det är enastående att få ihop ett manus med fyra barn! Jag har ett och han är tyst:)

Lillis; då hoppas jag att det blir en bra läsning:)

Sofie B-C sa...

En ny bok -vad spännande! Har du ngt tema i tankarna?
Själv kan jag egentligen bara komma in i skrivandet, sådär på riktigt, när jag gör blogguppehåll:) Kan kombinera skrivandet med barn och arbete, men när jag bloggar rinner plötsligt tiden som sand mellan fingrarna! Det ena temat leder till det andra. Alltid spännande diskussioner -som här,nu!

Åsa Hellberg sa...

Sofie; nej, inget tema och denna gången totalt uppdiktat:)

The författarwannabe sa...

Nu har jag ju inte direkt fått ihop något manus haha.
Men. När jag skriver, vad det än är, vill jag göra det ostört. En timme funkar sällan, det är för kort tid. Ibland tänker jag att jag borde åka någonstans och sätta mig några dagar där jag är alldeles själv, för jag blir något autistisk när jag är inne i ett skrivande.

Agneta sa...

Jag ser fram emot din nästa bok!

Åsa Hellberg sa...

Stort & smått; jag med!

Ebba Range sa...

Mååånga timmar. Började i jan.-08 o försökte skriva ihop ett manus o hålla mig borta från den egentliga sanningen. Men efter att jag bestämt att skriva som det var i verkligheten (nästan m lite fiktiva inslag) tog det sedan ca 4 mån. Gjort 2 redigeringar sedan, tagit 4 mån det också. Väntar nu på respons från en lektör om ca 3 v. Sedan blir det redigering igen ... men sedan så:-) Din bok är den enda som jag kunnat läsa från pärm till pärm sedan jag själv började skriva:-)Tack för din öppenhet:-)
M mkt varm hälsn/Ebba

Åsa Hellberg sa...

Ebba; vad kul, lycka till! Smart att ta in en lektör.

Författawannebe; tänk att få åka iväg, vilken dröm.