lördag 18 september 2010

Som ledande politiker

måste man nog ha en väl fungerande kropp de sista veckorna innan valet.
Personligen förstår jag inte hur de orkar.
Sover de överhuvudtaget?

Jag tänker inte berätta hur jag röstar, men min egen grundtanke är att inget av våra riksdagspartier vill sänka människor som har det svårt, man har bara olika sätt att se på vari lösningen ligger.
Fokuset i debatten ligger oftast just på de som är utanför på ett eller annat sätt, via till exempel sjukdom eller arbetslöshet, men man glömmer att prata till den stora massan som faktiskt inte tillhör någon svag grupp alls.
De allra flesta har jobb, bostad och är friska och den koalition som också pratar till dem kommer att vinna på söndag är stalltipset härifrån.

För mig är det viktigast att rösta bort Sverigedemokraterna.

10 kommentarer:

Hannah sa...

Håller med. Gäller att hålla Sverigedemokraterna borta.

/Hannah

Åsa Hellberg sa...

Japp och välkommen hit:)

Agneta sa...

Jag beundrar dem, politikerna! Gud vad trötta de måste vara egentligen! Eller så ger det nästan lika mycket som det tar, de får hålla på med något som de brinner för.

Åsa Hellberg sa...

Stort & Smått; ja, så är det nog.

Anonym sa...

Hej, det är sant att de flesta är friska och har bostad. Men vem som helst kan bli sjuk och bli beroende av sjukvård och så vidare. För mig handlar det inte bara om mig och om jag själv och mina anhöriga är friska. Mer hur jag vill att samhället ska fungera för dem som faktiskt är sjuka, bostadslösa. Helt enkelt solidaritet med varandra. Det är där den stora skillnaden kommer in och skiljer de olika blocken åt.
Kram faith

Åsa Hellberg sa...

Faith; jag håller inte med om det. För mig är det två olika sätt att angripa samma problematik, det vill säga två olika lösningar.

Det finns väl inget parti i dagens riksdag som inte vill att livet ska fungera även för sjuka och bostadslösa?

Åsa Hellberg sa...

Faith; ps, var har din blogg tagit vägen, jag kommer inte in? (sa hon surt:)

Anonym sa...

Hej sa. jag tänkte döpa om bloggen och då försvann den. Men jag ska nog fixa det också tror jag. Så du slipper vara sur på mig:). Hmm, vi kanske skulle ha en politisk debatt du och jag.Skulle vara spännande. För jag håller inte med dig(för ovanlighetens skull). Det är en oerhörd försämring i dagens sverige för de sjuka. Det ser jag dagligen i mitt arbete(utan att avslöja vilket det är).Och vem som helst kan när som helst bli sjuk och då vill jag verkligen att den männsikan ska få vård och den vården ska vara lika för alla och skattefinansierad och den personen ska känna sig trygg i sin försörjning. Och jag lovar att det inte är skrämselpropaganda när de rödgröna (tamt) angriper alliansen. Människor som ÄR sjuka åker ur försäkringskassans system och det är VÄLDIGT tydliga politiska direktiv som styr detta. Inte enskilda tjänstemän som misstolkar reglerna som gärna alliansen vill få det till. Därför är inte alliansen ett alternativ för mig. Hmm, kanske skulle bli politiker istället.
Kram till dig:)faith

Åsa Hellberg sa...

Haha, jag tror fortfarande att ingen vill sänka den som redan ligger, det är en alltför cynisk syn på politiken.
Jag vet sådana som har varit sjukskrivna och jobbat svart vid sidan om, den gruppen har nog också varit rätt stor.

Och om alliansen vinner så tror jag att de har talat till en bredare grupp, det säger fortfarande ingenting om hur jag själv röstar, bara vad jag tror:)

faith sa...

Nu tror jag att jag är sökbar igen. Och nu vet vi att sd fått en vågmästarroll. Tråkigt för vårt vackra land. Min mamma skulle vrida sig i sin grav. Och där tror jag att både du och jag är överens, att det inte är bra med ett främlingsfientligt alternativ i vår riksdag.Men skönt att det inte var så många i stockholm som röstat på dem i alla fall. Drygt 2%.
Kram faith