torsdag 2 september 2010

Meningen med livet

Tja, frågar ni mig så föds vi för att senare dö, däremellan är det upp till oss själva att göra något av den tid vi har på moder jord.

Det kan möjligtvis tyckas vara en eländig inställning till livet, men då vill jag bara säga att det är det inte, i alla fall inte för mig.
Jag behöver aldrig jaga en yttre mening, något som ska vara allomfattande och därmed lika för alla. Inte heller behöver jag undra vad som kommer i morgon eftersom jag tror mig kunna påverka det mesta själv.
Jag kan tacka ja eller nej till möjligheter, ja eller nej till vänner, ja eller nej till kärlek och med dessa små ord få en livsväg som passar mig.
Har jag valt fel kan jag välja om, i det liv som är mitt finns det alltid andra vägar.

Idag ska jag finfördela mellan inre (fördjupning) och yttre (dammsugning) trivsel. Nog så viktigt om min mening - att vara tillfreds - ska kunna uppnås.

7 kommentarer:

Agneta sa...

Så enkelt, men ändå så komplext! Det är ju så det ÄR!
Det är det som är livet här och nu! Att vara tillfreds och nöjd!
Jag tror att själva sökandet efter meningen med livet blir själva meningen för många. Kanske. Och när de väl funnit meningen så har de i själva verket tröttnat på att söka och kommit på att de är nöjda. Eller så har de verkligen funnit vad de letar efter.

Själv har jag insett att jag är som nöjdast när jag är hemma, och inte måste göra en massa saker. Och när jag vet att mina barn mår bra.

Agneta sa...

Och så är jag väldigt bra på att svamla.

Kort och gott ville jag säga att jag tyckte ditt inlägg var bra och huvudet på spiken, typ.

Åsa Hellberg sa...

Jag håller helt och hållet med dig i ditt svammel:)

Eva sa...

Jag hade besök av Jehovas vittnen häromdagen. De kommer regelbundet och vi har alltid spännande diskussioner. Det ger mig alltid ett tillfälle att reflektera över vad jag själv tycker i existensiella frågor. Jehovas talar om evigt liv och en värld utan ondska. Personligen har jag lite svårt att förlika mig med den synen av världen. Jag tänker att den fria viljan som vi människor är begåvade med är nyckeln till att själv skapa sig sitt eget paradis. Jag tror inte att någon annan gör det åt oss (Gud). Det vore alldeles för enkelt och tråkigt.
Kan verkligen lycka existera utan olycka, godhet utan ondska osv.? Och jag är mycket tveksam till att jag skulle vilja leva ett evigt liv i ett paradis. Låter alldeles för tråkigt... Men med min fria vilja kan jag precis som du säger göra egna val och skapa mitt eget paradis. Min egen lycka.
Kram!
Eva

Åsa Hellberg sa...

Eva; vad spännande! Hit kommer Jehovas alltför sällan:)

Yogamamma sa...

Där fångade du även min livsfilosofi. Tack!

Åsa Hellberg sa...

Yogamamman, vassego:)