torsdag 20 februari 2014

Jag är på alla sätt fullt frisk,

sa läkaren när han ringde.

Och trots glädjen över det kände jag mig ledsen efteråt. Kanske för att jag upplevde att han inte tog mina problem på allvar när han föreslog att jag skulle smörja in händerna.

Jag har haft de här problemen kanske i två år. I början var det bara lite, ibland bara i vänster lillfinger. Problemen har bara eskalerat och nu är jag helt stel när jag vaknar (också i andra delar av kroppen men de märks mindre än i just händerna), men efter att ha mjukat upp (läs bänt upp) fingrarna så funkar de trots att jag känner stelheten. Ingen smärta, bara stel, och som jag upplever det - svullet.

Om jag håller upp händer blir det bättre än om de hänger ned, alltså viftas det friskt i soffan.
Vift, i kombination med inget vete och mjölk, kanske gör susen.
Ja just det, doktorn föreslog sjukgymnast, det är ett alternativ jag kanske ska prova. Inbillar mig att kroppsterapeuter kanske fattar vad jag pratar om.

Men frisk.
Vilken grej.
Hurra för det.


5 kommentarer:

Hanna Lans sa...

Ta bort allt gluten, inte bara från vete. Det från korn och råg måste bort också, men ren havre kan du äta. Gluten är bov i många dramer.

Åsa Hellberg sa...

Japp, allt sånt är uteslutet sedan i söndags:)

Anonym sa...

Jag har karpaltunnelsyndrom, och då har man oftast ont/är svullen i de tre första fingrarna (tumme, pekfinger, långfinger). Om det är lillfingret du känner av mest kan du ha ulnartunnelsyndrom, som är samma sak fast de två sista fingrarna. http://sv.wikipedia.org/wiki/Ulnartunnelsyndrom

Oavsett vilket, jag får skitont av överansträngning, och du kan ha fått ont av hur du sitter och skriver. Om det är på morgnarna det är som värst kan det lätta av att sova med handledsskydd. Jag har köpt ett på apoteket som är skitbra, med en metallskena i, så att man inte kan belasta handleden fel i sömnen. Det här: http://www.apoteket.se/privatpersoner/radochprodukter/common/produktinformation.aspx?Varuid=225878

Det kan vara värt att prova.

Utöver det: jag har fått kanonbra hjälp hos en kiropraktor som jag gärna kan ge dig numret till. Hon är svinbra och finns på söder.

Anonym sa...

Det sitta i nacken också - kanske du skulle kolla med en naprapat/kiropraktiker?
Det är inte många sjukgymnaster som tänker "låsning" på så sätt att det går att "låsa upp".
Hoppas det löser sig!
Sanna

Anonym sa...

Det kan sitta i nacken - menar jag ju
Sanna