lördag 16 maj 2009

10.00

Nu kan vi snacka om sovmorgon! Jag vaknade inte en enda gång under nio och en halv timma, och är på ett fullkomligt strålande humör.

3 koppar kaffe senare är jag nu beredd att ta tag i röran, och jag börjar med vardagsrummet där det mesta av plocket finns.

Jag har en taktik som går ut på att samla alla pryttlar (och det är mycket; allt från tidningar till fjärrkontroller, nagellack och allsköns småprylar som jag inte vet var de hör hemma) i en hög, för att sedan rensa bort den systematiskt.

Det blir betydligt lättare för mig än att ta sak för sak där det ligger.

"Var sak på sin plats", sa min mormor som uppenbarligen hade rätt plats för alla sina saker. Det är just det jag inte har.
Hade mormor sett mitt vardagsrum (och kök, hall och badrum för all del) hade hon tuppat av. Det var inte vad hon lärde mig om "ordning och reda" för 40 år sedan.

Jag kliver över saker som ligger på golvet utan att tänka på att det ligger något i vägen, och att det faktiskt går att plocka upp i samma stund jag passerar det första gången.
För vissa landar det inte ens på golvet, och hur är det möjligt undrar jag?

Min mamma brukar säga att det är fint hos mig...och då vet hon inte hur mycket jag har fejat innan hon kommer på besök en gång per år. Inte för att hon begär det. Min mamma har en oerhört sund inställning till ordning och är inte en petigmeter som mormor var. Men hon har ont i ett ben, och att be henne kliva runt i snitslad bana med gigantiska hinder vore inte särskilt snällt.

Nåväl, ingen kommer hit idag. Jag rensar för mig själv för att jag vill.
Kronan på verket blir en bukett fräscha blommor när jag är klar.

Inga kommentarer: